Pet jednostavnih stvari da svaki dan bude produktivan

Raspored, gašenje mobitela, dnevnik....

Pet jednostavnih stvari da svaki dan bude produktivan

21.10.2015 - 13:14
Zanimljivosti

Sigurno svaki dan pomislite da ste neke stvari u svom životu mogli uraditi brže, bolje i kvalitetnije. Možda dan iza vas nije bio dovoljno produktivan, a uvjereni ste da je mogao biti bolji.

Pet savjeta koji će vam pomoći da na kraju svakog dana budete zadovoljni sobom.

1. Raspored
Isplanirajte svoj dan noć prije. Nabavite planer i zapišite sve obaveze za koje znate da ćete ih trebati izvršiti idući dan. Tako ćete znati šta vas očekuje, bit ćete organizovani i imat ćete konkretan plan za novi radni dan.

2. Gašenje mobitela
Prilikom odlaska na spavanje ugasite vaš smartphone. Istraživanja su pokazala da mobitel štetno zrači i šteti zdravom snu. Također, ne dozvolite da vas iko remeti kada odmarate.

3. Dnevnik
Sve svoje unutrašnje misli, strahove i očekivanja zapišite i tako ih izbacite iz sebe. Na taj način ćete opisati sve što vam se dešava u životu. Vrlo brzo osjetit ćete olakšanje.

4. Torba za teretanu
Ako vježbate, što se preporučuje, bitno je uvijek imati spremne stvari za teretanu. Ukoliko nemate, desit će vam se da ćete odgoditi vježbanje pod izgovorom da nemate spremnu majicu, trenerku, patike ili peškir. Priprema unaprijed.

5. Knjiga
Čitanje knjige pred spavanje će vas opustiti i uspavati. Pod čitanjem se misli na pravu knjigu, a ne na čitanje s laptopa ili smartphonea. Također, knjiga će vas "odvesti" van realnog svijeta i tako odmoriti vaše misli.

Izvor: 
n1