Precijenjena jela koja ne biste trebali naručivati u restoranu

Kuhari otkrili

Precijenjena jela koja ne biste trebali naručivati u restoranu

07.05.2016 - 20:17
Zanimljivosti

Obično su cijene jela u restoranima skupa, ali postoje i ona jela koja su precijenjena ili neosnovano skupa. Ekipa portala Thrillist.com istražila je koja to jela u restoranima se cijene više nego što vrijede. 

Tartufi

Većina pripravaka od tartufa ima u sebi tartufa jednako onoliko koliko gazirana pića imaju prirodnog iscijeđenog soka. Gotovo svaki kuhar se slaže s ovim, a mnogi su i otkrili kako se obično radi samo o nekim hemijski jakim ekstraktima. Naravno, možete jesti i prave tartufe, koji jesu fini i ukusni, ali ne vrijede ni blizu koliko se za njih traži.

Voda u bočici

Do prije 20 – 30 godina na ovo nitko nije ni pomišljao, ali zadnjih godina, voda u bočici postala je stalna pojava. Postoje mjesta gdje voda nije za piće, ali većina restorana ima i filtriranu vodu, tako da nemojte bez veze bacati novac na vodu u bočici.

Piletina skuplja od 25 KM

Razni restorani hvale se svim mogućim načinima pripreme piletine, ali ne dajte da vas zavaraju, jer pileće meso ne vrijedi previše, bez obzira kako je pripremljena.


Kamenice

Navodno su odličan afrodizijak, ali njihova cijena definitivno je precijenjena. Smatraju se delicijom, ali koliko god ih neki hvalili, jednostavno su ove školjke preskupe.

Preskupa vina i šampanjci

Lijepo je uživati u dobrom vinu, ali kad ste vani, dati nekoliko stotina maraka za bocu solidnog vina je ludost.

Jastog

Škampi su izuzetno skupi, a tek jastog? U našim restoranima cijena se nerijetko za kilogram ovog raka kreće i oko 250 KM. Istina, ukusan je, ali svejedno ne opravdava svoju tržišnu cijenu.