Provjerite koji model najbolje ide uz vaše lice

Trendi šeširi

Provjerite koji model najbolje ide uz vaše lice

02.07.2015 - 09:46
Moda

Nije svejedno kakav birate jer krivi model može narušiti izgled. Uski obod pristaje srcolikom licu, a široki i asimetrični ublažava donju čeljust trokutastog lica.

Iz sezone u sezonu svjetski dizajneri ne prestaju se poigravati s ovim klasikom, a ovog ljeta na pistama su se zaredali doista ekstravagantni modeli. Tako su Ralph Lauren i Saint Laurent predstavili pomaknutije kaubojske šešire, Chalayan, Rebecca Minkoff i Tess Giberson odlučili su se za predimenzionirane, a Olympia Le-Tan ponudila je slamnate šeširiće kao stvorene za plažu. 

No pripazite da je u ravnoteži s vašim licem. Imate li srcoliko lice, pristaju vam šeširi uskog oboda. Isti modeli najbolje izgledaju na dijamantnom licu. A žene duguljasta lica neka izbjegavaju visoke krune i male obode jer će ga još više izdužiti. Široki, asimetrični obod s visokim klobukom ublažit će istaknutiju donju čeljust trokutasta lica. 

Najviše modela pristaje ovalnom licu. No pripazite na veličinu oboda - što ste viši, to neka obod bude širi. Žene okrugla lica trebale bi nositi modele koji će ga vizualno izdužiti, a one četvrtasta omekšat će šeširi oblih linija.

Izvor: 
24sata.hr