Reditelj Michael Moore pravi film o Trumpu i najavljuje "njegov kraj"

"Fahrenheit 11/9"

Reditelj Michael Moore pravi film o Trumpu i najavljuje "njegov kraj"

17.05.2017 - 16:41
Film/TV

Poznati reditelj Michael Moore priprema dokumentarac o američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, potvrdio je reditelj na društvenim mrežama. Moore je poručio da Trump „ima razloga da bude zabrinut“. Reditelj je slavu stekao globalno poznatim dokumentarcem o bivšem predsjedniku SAD George Bushu mlađem, ali i filmovima o lošoj zdravstvenoj zaštiti u SAD.

Sada je istakao da se posvetio filmu o Trumpu koji će se zvati "Fahrenheit 11/9,", a naslov je referenca na njegov film o Bušovoj katastrofi u Iraku i Afganistanu koji se zvao "Fahrenheit 9/11,".

Datum u naslovu novog filma o Trumpu se odnosi na 11. novembar kada je objavljeno da je Trump pobijedio na izborima. Film se priprema u tajnosti, a režiser najavljuje da će, konačno, „ovaj haos biti okončan“, kada film bude prikazan.

- Trump do sada ima neku vrstu teflonske zaštite. Što god na njega bacite on ostane uspravan, činjenice, realnost, pamet ga ne mogu pobijediti. Čak i kad bi se sam ranio, on bi ujutro ustao i tvitao. Ali, sve to će se okončati s ovim filmom - najavio je Moore.

Njegov dokumetarac o Bushu mu je donio nagradu u Kanu, a zaradio je oko 200 miliona eura što ga čini najprofitabilnijim dokumentarnim filmom u historiji. Moore je bio jedan od rijetkih javnih radnika koji je prognozirao Trumpovu pobjedu na izborima.

Izvor: 
BNN.BA