Riješite se bolova uz pomoć aluminijumske folije

Aluminijumska folija svoju primjenu ima i izvan kuhinje

Riješite se bolova uz pomoć aluminijumske folije

06.08.2015 - 23:30
Zanimljivosti

Kineski i ruski iscelitelji tvrde da folija ima isceljujuća svojstva pa je i sami koriste za ublažavanje bolova.

Aluminijumska folija svoju primjenu ima i izvan kuhinje. Tako barem tvrde kineski i ruski iscelitelji koji smatraju da ima isceljujuća svojstva pa je i sami koriste za ublažavanje bolova i liječenje. 
Međutim, može li se folijom zaista nešto i izliječiti? Objašnjavaju da se bioenergija koja prolazi kroz "tačke" u našem tijelu na ovaj način vraća do svog izvora, što pozitivno djeluje na bolna područja. 
Tako, objašnjeno je u knjigama psihoterapeuta Vilhajma Rajha, folija može "izliječiti" bol u vratu, leđa, ruke, noge, zglobove itd, a može se upotrebljavati i za tretiranje gihta. 
Ako liječite giht, stavite komad folije na ciljano područje na tijelu, omotajte zavojem i ostavite tako barem 10-12 sati, savjeti su kineskih iscelitelja. Pomaže i kod prehlade? 
Nisu samo bolovi problemi koje navodno aluminijumska folija može da "izliječi". Iscelitelji navode da pomaže i kod prehlade, a za to ćete morati da umotate stopala u 5-7 slojeva folije i postaviti komadić papira ili gaze između svakog sloja i ostaviti tako oko sat vremena. Napravite pauzu od dva sata i ponovite postupak. I tako ukupno tri puta, piše FeelHealthyLife. 
Postupak ponavljajte nedelju dana.

Izvor: 
(B)