Roditelji spremni platiti duplu cijenu za lutku koja uspavljuje djecu (Video)

Lutka Lulla

Roditelji spremni platiti duplu cijenu za lutku koja uspavljuje djecu (Video)

02.08.2016 - 11:42
Zanimljivosti

Uspavljivanje bebe ponekad zna biti prava avantura jer nekada ne pomažu ni ljuljanje ni pjevanje, a kada konačno pomislite da je dijete zaspalo ono pri vašem izlasku iz sobe počne plakati i to znači da sve trebate ponoviti. Ukoliko se to kod vas često dešava, možda biste trebali probati Lulla lutku.

Lullu je osmislila je mama i psiholog  Eyrún Eggertsdóttir nakon opsežnog istraživanja o spavanju. Lutka imitira zvuke disanja i otkucaje srca, kako bi bebe imale utisak da je to zapravo mamino disanje i da bi lakše zaspale. Lulu košta oko 60 eura, piše Daily Mail, a prenosi Net.

Jedna mama bila je toliko impresionirana ovom lutkom, da je kupila još dvije.

"Nosila sam lutku nekoliko dana sa sobom da bi primila moj miris, a onda sam je stavila kod sina u krevet. Nakon nekoliko dana je puno bolje spavao, a već za tri sedmice je spavao cijele noći, bez buđenja", rekla je ova mama dodajući da su zvukovi lutke, po njenom mišljenju, pomalo jezivi.

"Prilično je bučna, mogu da je čujem kad izađem iz sobe, ali pomaže", objašnjava ona. Međutim, problem je što su lutke rasprodate, a pojedini očajni roditelji su spremni da plate za nju i puno više.

Izvor: 
e-ordinacija.ba