Sarajevo: Osmi nastavak franšize "Fast & Furious" u Cinema Cityju

Svjetska premijera

Sarajevo: Osmi nastavak franšize "Fast & Furious" u Cinema Cityju

10.04.2017 - 10:54
Film/TV

U sarajevskim multimpleks Cinema City od 13. aprila stižu svjetska premijera novog nastavka franšize "Paklene ulice 8" (Fast and Furious).

Dom i Letty uživaju, Brian i Mia su u "penziji", a ostatak ekipe je oslobođen optužbi, tako da svi žive normalnim životom. Međutim, kada tajanstvena žena (Charlize Theron) ponovno uvede Doma u kriminalni svijet, kojem očito ne može pobjeći, porodica će se suočiti s velikom izdajom. Ostatak ekipe će morati ostaviti sve kako bi vratili čovjeka zbog kojeg su uopće postali porodica...

Prethodni, "Brzi i žestoki 7" oborili su rekorde prošle godine te, među ostalim, postali film koji je najbrže zaradio milijardu dolara širom svijeta. Ukupno je zaradio 1,51 milijardi dolara u kinima što je skoro duplo od drugog po redu najisplativijeg filma u franšizi, "Brzi i žestoki 6" koji je zaradio "samo" 788 miliona dolara.

Novi nastavak je režirao F. Gary Gray, a glumačku ekipu čine Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Eva Mendes, Elsa Pataky, Lucas Black, Nathalie Emmanuel, Kurt Russell, Kristofer Hivju, Scott Eastwood, Helen Mirren i Charlize Theron.

Izvor: 
BNN.BA