Selfiji mogu da vas ubiju, tvrdi ruska vlada

Sve za 'lajk'

Selfiji mogu da vas ubiju, tvrdi ruska vlada

13.07.2015 - 07:11
Showbiz

Vjerovatno zvuči kao dobar savjet - nemojte da pozirate za selfi na pruzi, krovovima, sa oružjem ili divljim životinjama.

Ipak, ruska vlada smatra da građani moraju da budu upozoreni posijle niza ozbiljnih i tragičnih incidenata koji su se dogodili tokom poziranja za selfi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pokrenulo je kampanju "Sigurni selfiji", koju čine pamfleti, video spotove i onlajn savjeti kako da ostanete bezbjedni dok se fotkate, upozoravajući da "kul selfi može da ih košta života."

Najmanje deset ljudi je poginulo u Rusiji dok su fotkali selfije, piše agencija Associated Press, dok je više od stotinu povrijeđeno.

Krajem juna, 21-godišnja Ana Krupejnikova se prevrnula preko mosta u Moskvi, dok je pokušavala da napravi selfi u blizini Međunarodnog biznis centra.

U maju je mladić poginuo dodirnuvši ogoljene žice pod naponom dok se fotkao na željezničkom mostu.

Istog mjeseca, 21-godišnjakinja se slučajno upucala u glavu kada je uperila pištolj u sebe da bi se tako slikala, prenosi AFP. Preživela je.

"Prije nego što ufotkate selfi, svako treba da pomisli da trka za velikim brojem 'lajkova", može da ga odvede na put ka smrti i njegova poslednja ekstremna fotografija može da zapravo bude posthumna", rekla je portparolka Ministarstva Jelena Aleksejeva.

Izvor: 
vice.com