Večeras dodjela "MTV Movie & TV Awards"

Najbolja ostvarenja iz svijeta filma i serija

Večeras dodjela "MTV Movie & TV Awards"

09.04.2017 - 13:14
Film/TV

Nakon 25 godina, legendarne MTV filmske nagrade prerasle su u “MTV Movie & TV Awards” - ulitamtivnu proslavu i veličanje najboljih ostvarenja iz svijeta filma i serija.

Dodjela će biti održana večeras u Shrine Auditorium dvorani u Los Angelesu, a voditelj će biti glumac i komičar Adam Devine.

Horor film „Get Out“ našao se na vrhu spiska nominovanih sa šest nominacija, uključujući i one za film godine, najvećeg zlikovca i najbolju borbu protiv sistema. Zvijezda ovog filma, David Kaluuya, osvojio je svoju prvu veliku nominaciju za najboljeg glumca u filmu, sljedeću generaciju i najbolji par sa Lil Rel Howery.

„Get Out“ po broju nominacija prate igrana adaptacija animiranog Diznijevog klasika „Ljepotica i zvijer“ i SF serija „Stranger Things“ sa četiri nominacije, slijede ih „Atlanta“, „Game of Thrones,” „Hidden Figures“, „Logan“, „Moonlight“ i „This Is Us“, svaki sa po tri nominacije. 

Ove godine nominacije su doživjele zanimljive transformacije, pa uz tradicionalne kategorije (za najbolji poljubac, najvećeg heroja i zlikovca...) MTV je unio novine spajajući u određenim kategorijama film i serije, izjednačavajući tako filmsku i sve značajniju TV produkciju.

Uz to, kategorija najbolja borba od sada će biti najbolja borba protiv sistema i oslikavaće rastući aktivizam MTV publike i okupljanje oko brojnih društvenih problema. Tu je i nova kategorija, najbolja američka priča, u kojoj će ubuduće trijumfovati filmovi koji slave različitosti i otvorenost prema različitostima.

Kategorija Tearjerker rezervisana je za filmove za koje se publika najjače emotivno vezala, a tu su i nove kategorije poput najbolji voditelj, najbolje rijaliti takmičenje, sljedeća generacija i mnoge druge, saopćeno je iz MTV-ja.

Izvor: 
BNN.BA