Vin Dizel najplaćeniji glumac svijeta u 2017. godini

Filmovi donijeli zaradu od 1,6 milijardi dolara

Vin Dizel najplaćeniji glumac svijeta u 2017. godini

30.12.2017 - 18:28
Film/TV

Holivudski glumac Vin Dizel svrgnuo je ove godine svog kolegu Dvejna Džonsona sa prvog mjesta liste najisplativijih glumaca svijeta u ovoj godini, piše Forbes. Dizel, kojeg publika trenutno ima priliku da vidi u filmu "xXx: Return Of Xander Cage", našao na prvom mjestu liste glumaca čiji su filmovi ostarili najveću zaradu u 2017. godini. Naslovi u kojima se pojavljivao donijeli su bioskopskim blagajnama svijeta ukupno čak 1,6 milijardi dolara.

Zarada od 1,5 milijardi dolara obezbjedila je Stijeni drugu poziciju na listi, čiji se film "Jumanji: Welcome To The Jungle" trenutno prikazuje u bioskopima, dok na trećem mjestu nalazi glumica Gald Gadot, zvijezda filma "Justice League", čija su ostvarenja bioskopskim blagajnama donela 1,4 milijarde dolara, piše "Independent".

Slijedi Ema Votson na četvrtom mjestu, čiji du filmovi zaradili 1,26 milijardi dolara, glumac Džoni Dep našao se na petom mhestu Forbesove liste, dok su filmovi "Star Wars: The Last Jedi" i "Murder On The Orient Express", doprinijeli ukupnoj zaradi od 1,08 milijardi dolara, koja je glumici Dejzi Ridli obezbjedila šestu poziciju.

Filmovi Toma Holanda, koji se pojavljuje u "Spider-Man: Homecoming", zaradili su 888 miliona dolara, pa se tako ovaj glumac našao na sedmom mjestu liste, a iza njega slijede Kris Prat na osmom mestu i Kris Hemsvort na devetom mjestu, prenosi B92.

Džon Bojega glumio je u tri filma koja je publika imala priliku da vidi ove godine - "Star Wars: The Last Jedi", "Circle" i "Detroit", a zahvaljujući ukupnoj zaradi filmova u kojima se pojavljuje od 800 miliona dolara, zasluženo se našao na desetoj poziciji liste.

Izvor: 
BNN.BA/NEZAVISNE