Crna Gora ima 1.500 vojnika i 230 mornara - NATO "znatno" pojačan

Američki "Forbes" se pozabavio Crnom Gorom, novom članicom NATO-a, koju su uporedili sa beskorisnim prijateljem na Facebook-u

Crna Gora ima 1.500 vojnika i 230 mornara - NATO "znatno" pojačan

03.12.2015 - 10:03
Drugi pišu

“Crna Gora ima populaciju od 650 hiljada ljudi, imaju 1.500 vojnika, 350 mornara i 230 pripadnika vazduhoplovstva. Wow!”, piše prestižni američki časopis "Forbes" i dodaje da je Crna Gora NATO-u kao beskorisni prijatelj na Facebook-u -"Kad neko hoće da bude član ovog kluba, to radi prosto da bi bio član. Crnu Goru niko ne ugrožava, niti bilo ko u Evropi ima namjeru da je ugrozi, ali ova balkanska zemlja naprosto hoće da bude dio alijanse i da tako izgleda važnije" zaključuje Forbes.

“Forbes” u svom osvrtu na novu članicu NATO saveza priznaje da rukovodstvo ove zemlje ne treba kriviti zbog želje da budu dio NATO-a jer će njeni ambasadori u Briselu uvek biti u društvu sa ambasadorima i predstavnicima najmoćnijih zemalja svijeta. 

Također je zanimljivo i to da mnogi američki mediji nisu znali gdje se geografski nalazi Crna Gora pa su je na mapama smjestili na mjesto BiH kao što je to uradio USA Today. 

Izvor: 
BNN.BA