Narod glasa, oni jedu: Ko je jeo "bijeli hljeb" po dva puta

15.11.2018 - 18:57

Malo je bilo Čedomiru Lukiću 3-4 mandata ministra u Vladi Kantona Sarajevo, članstvo u Predsjedništvu SDA i more pogodnosti nego je, uz sve to, "morao" uzeti dva puta i "bijeli hljeb" - da se ne baci. Lukić je jedan od dvostrukih korisnika bijelog hljeba u, doduše, ne punom obimu jer ga je, nakon kratkog korištenja, ponovo "pogodio" novi ministarski mandat". Za vrijeme "bijelog hljeba", Lukić je naplatio 17.500KM.

Skupštinska većina bez SDA: Sutra zastupnici Skupštine KS polažu zakletvu

15.11.2018 - 18:15

Od novih zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo, javnost će imati prilike čuti i vdjeti kik boksera Dževada Poturka, Arijanu Memić - sestru Dženana Memića, Aljošu Čamparu - ministra policije Federacije BiH, prof.dr. Jasnu Duraković, prof.dr. Damira Marjanovića i dr.

Od lica koja su u Skupštini Kantona Sarajevo jedan ili više mandata, tu će ponovo biti Segmendina Srna - Bajramović, Zvonko Marić, Mirza Čelik, Edin Forto, Haris Pleho i dr.

Ne može biti premijer, ostat će načelnik: Efendić vratio mandat zastupnika Skupštine KS

15.11.2018 - 18:03

Efendićevo povlačenje iz SKS nije samo kraj SDA-ovog igrokaza oko stvarnih i lažnih kandidata za Opće izbore 2018.godine, već i svojevrsno priznanje SDA-ovog poraza u procesu formiranja vlasti u KS.

Naime, poznato je da je Efendić, sam sebe, vidio na mjestu premijera Vlade KS. Ipak, SDA nije uspijela osvojiti, otuđiti i kupiti dovoljan broj zastupničkih mandata da bi mogli formirati Vladu KS te se Efendić, na kraju, povukao u Općinu Novi Grad - jazbinu za prekrajanje izbora.

Izborne prevare ušle u legalne tokove: Naciju ispod sebe, mandat pod ruku

14.11.2018 - 09:17

Sezona promjena nacionalnosti davno je otvorena u BiH. Moglo bi se kazati da je ona, paradoksalno, pokrenuta upravo u Sarajevu (koje bi najviše trebalo voditi računa o poštovanju tuđih prava da bi mogli tražiti svoja), u kojem se grupa neodgovornih ljudi odlučila pisati u ono što (ni)su - Srbe, Ostale, Hrvate...

Bećirović: General Jašarević mi je rekao, "nemojte pisati o Grabovici i Uzdolu, ostavite to za neka bolja vremena"

13.11.2018 - 22:55

Svjedok Odbrane Hajriz Bečirović je ispričao da je u drugoj polovini 1993. godine, kao načelnik Odjeljenja za vojnopolicijske poslove u ABiH, bio nosilac akcije “Trebević 3” čiji je zadatak bilo raščišćavanje kriminalnih aktivnosti.

Kako je kazao, taj zadatak se vršio na hercegovačkom terenu u dijelovima koji su bili pod kontrolom ABiH, sa sjedištem u Konjicu. Naveo je da su informacije i podatke prikupljali od pomoćnika komandanata za bezbjednost.

Samsung radi na televizorima koje ćemo kontrolisati mislima

13.11.2018 - 19:08

Da bi promijenili kanal ili pojačali zvuk na Samsungovim televizorima u bliskoj budućnosti na to ćemo morati samo pomisliti. Korejski div radi na razvoju nove generacije televizora kako bi omogućili normalniju svakodnevicu za ljude s fizičkim ograničenjima, poput kvadriplegije. 

Samsung i Federalni tehnološki institut u Lausannei udružili su se na 'Projektu Ponthius' kako bi razvili sučelje između mozga i  softvera koje će omogućiti da funkcijama televizora upravljamo mislima, a ne preko daljinskog upravljača.

Beograd navija za SDA: Vučić lobira da SDA ostane vlast u BiH

13.11.2018 - 08:02

Pozivi na razgovore o formiranju vlasti, a zatim i prijetnje koje su javno upućivali, nisu pomogli SDA-u da, makar jednu političku stranku u Federaciiji BiH, privole na razgovore i dogovor o formiranju buduće vlasti u BiH.

Stižu snijeg i minusi

12.11.2018 - 19:41

Od 12. do 14. novembra jutarnje temperature kretat će se od 2 do 7 u Bosni, a u Hercegovini od 5 do 10 stepeni. Očekivane dnevne temperature zraka u Bosni kretat će se od 10 do 15, a u Hercegovini od 16 do 21 °C.

Osjetan pad temperatura uslijediće se od 15. novembra. Jutarnje vrijednosti temperatura u Bosni kretat će se od -3 do 2 stepena, a u Hercegovini od 2 do 7 °C. Dnevne temperature zraka u Bosni se prognoziraju od 5 do 10, a u Hercegovini od 10 do 15 °C.

 

Todorić žalbama traži slobodu: "Pustite me, neću bježati...

12.11.2018 - 19:09

U žalbi koju ćemo uložiti sudu žalit ćemo se na određivanje istražnog zatvora, rekla je Jadranka Sloković, advokatica bivšeg vlasnika Agrokora Ivice Todorića. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu u četvrtak mu je ukinuo istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. No Todorić nije izašao iz Remetinca jer je sudac istrage prihvatio zahtjev zagrebačkog županijskog državnog tužilaštva i odredio mu novi istražni zatvor. Ovaj put zbog opasnosti od bijega.

SIPA u Sarajevu uhapsila muškarca s crvene Interpolove potjernice

12.11.2018 - 18:56

Navedene aktivnosti policijski službenici SIPA-e realizirali su pod nadzorom Tužilaštva BiH, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Graničnom policijom BiH.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osoba lišena slobode bit će predata u nadležnost Sudu BiH.

Reportaža

Priča djevojčice koja ni u čemu ne zaostaje za vršnjacima

Ema ima Down sindrom, ali i pregršt medalja iz gimnastike

Emin život je, već prvih dana nakon dolaska na svijet, počeo sa proslavom i veseljem koje je prati svakog...