Gordana Tadić imenovana za glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH

23.01.2019 - 21:32

Nakon diskusije, članovi VSTV-a su sa devet glasova za, dva protiv i dva suzdržana izabrali Gordanu Tadić za novu glavnu tužiteljicu na šestogodišnji mandat.

Dodik: RS preko noći može uspostaviti kontrolu nad granicama

23.01.2019 - 21:28

Nakon najavljene SDa-ove inicijative ka Ustavnom sudu Bosne i Hercegovine, o ukidanju imena Republika Srpska, koje je upravo SDA priznala u Dejtonu, reakcija Milorada Dodika je stigla vrlo brzo. Sve izgleda kao dogovoreni, režirani haos iz kojeg će, uskoro, vjerovatno izaći i već dogovoreno rješenje. Dodik o svemu, za N1, kaže:

Zakašnjela pamet: Iako su je priznali i ustanovili u Dejtonu, SDA traži ukidanje imena RS

23.01.2019 - 17:53

Podsjećanja radi, upravo je delegacija SDA, predvođena Alijom Izetbegovićem i Harisom Silajdžićem, krajem 1995.godine, u Dejtonu, potom u Parizu, priznala entitet pod nazivom Republika Srpska. Prema memoarima Ričarda Holbruka, na direktan upit tadašnjoj delegaciji SDA, da li će im smetati ime Republika Srpska, kazali su da neće.

Firma koja čisti puteve u Jablanici nema licence za obavljenje tih poslova

23.01.2019 - 15:58

"Federalna uprava za inspekcijske poslove od jutros radi na utvrđivanju razloga saobraćajnog kolapsa na magistralnoj cesti M17, u mjestu Donja Jablanica. Federalni saobraćajni inspektori su prisustvali sastanku nadležnih institucija u JP ceste FBiH, a dodatne informacije će javnosti biti poznate po okončanju inspekcijskih aktivnosti i utvrđivanja činjeničnog stanja i odgovornosti za jučerašnji saobraćajni kolaps.

Objavljene posljednje riječi Emiliana Sale

23.01.2019 - 13:22

Do kasno u noć se vršila potraga za Emilianom Salom, ali nažalost bezuspješno.

Spasioci su jučer također izjavili da ne vjeruju da su igrač i pilot uspjeli preživjeti velike talase i hladnoću, a u medijima se kasno sinoć pojavila i glasovna poruka uz posljednje riječi igrača.

Kako Marca prenosi, Sala je u WhatsApp razgovoru u glasovnoj poruci izjavio:

Vlada traži ukidanje paušala zastupnicima, zastupnici smanjenje plate Vladi

23.01.2019 - 12:53

Zastupnik NBL Fahrudin Pecikoza kazao je da on radi časno i da nije normalno da bilo koji čovjek glasa da sam sebi smanji platu. "Ima onih koji bi uložili novac samo da dodđu ovdje da mogu upravljati tenderima, njima ne treba plata. Ko radi pošteno, ne vidim razlog zašto bi glasao da sam sebi smanji platu". 

Hadžibajrić: Izbore su odredili brojači, ako ostane isto ne vidim svrhu izbora

23.01.2019 - 09:15

Ponovio je stav o krađi na prošlogodišnjim izborima u BiH.

Sramotno: Čovjek koji je razminirao mostove na Drini predložen za "Medalju otpora"

23.01.2019 - 07:20

Nije nikakva tajna da je Patriotska liga Republike Bosne i Hercegovine, po direktnom naređenju tadašnjeg komandanta, generala Sefera Halilovića, izvršila miniranje brojnih mostova i tunela na Drini, pred proljeće 1992. godine, kako bi se spriječio ulazak regularne vojske krnje Jugoslavije na teritorij države Bosne i Hercegovine.

U kilometarskoj koloni kod Jablanice preminuo muškarac, BIHAMK tvrdi: "Palo je previše snijega"

22.01.2019 - 22:29

Nikšić o mogućoj koaliciji sa SDA: "Ne možemo sjediti na tribinama i grickati košpice..."

22.01.2019 - 22:15

Nikšić kaže da ako dođe do odluke da Bh.blok, taman i "krezav", bez Naše stranke, donese odluku da ide u koaliciju sa "etnonacionalnim strankama", ono to neće učiniti tek tako već će SDA-u, HDZ-u i SNSD-u ponuditi jedan dokument koji će podrazumijevati i stavljati u fokus građane Bosne i Hercegovine.

Reportaža

Priča djevojčice koja ni u čemu ne zaostaje za vršnjacima

Ema ima Down sindrom, ali i pregršt medalja iz gimnastike

Emin život je, već prvih dana nakon dolaska na svijet, počeo sa proslavom i veseljem koje je prati svakog...