Droga pronađena prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka
Zastavom Gvineje prokomentarisao pobjedu Francuske nad Hrvatima na Mundijalu 2018.

Hrvat i Bosanac uhapšeni zbog 665 kg droge pronađene u Neumu

18.07.2018 - 14:11

Zapljena je izvršena na području Neuma, nakon čega je izvršen pretres i uhapšena jedna osoba, državljanin R Hrvatske i BiH.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole cisterne dubrovačkih registarskih oznaka, u kojoj je vršen prijevoz opojne droge iz R Crne Gore u R Hrvatsku, a bila je namijenjena zapadnom narko-tržištu.

Ivica Kostelić ponovo zaprepastio javnost rasističkim porukama

18.07.2018 - 12:37

"Vi i Vaša sestra ste moji skijaški uzori. Gledam Vaše uspjehe svakodnevno, razmišljam o skijanju i kad je ljeto i sve što volim je samo snijeg i rekreacija na snijegu koju sam upio od Vas. Srce mi se slama na ovakvu objavu koja je za jednog OLIMPIJSKOG i svjetskog šampiona u potpunosti neprimjerena. U najmanjem slučaju ovo nije šala, ovo je rasizam. Sramite se", napisao mu je jedan fan.

Svijet obilježava Dan Nelsona Mandele, lidera borbe za slobodu

18.07.2018 - 12:15

Nakon 27 godina provedenih u zatvoru kao žrtva aparthejda, Mendela je 1994. godine izabran za prvog predsjednika Afrikanca i prvi je lider ove države koji je izabran nakon demokratskih izbora.

Mendela se povukao 1999. godine, a umro je 5. decembra 2013. godine, kada je imao 95 godina.

Mreža za izgradnju mira: Hitno riješiti pitanje adekvatnog smještaja migranata

18.07.2018 - 12:03

- Lokalne vlasti se bore koliko mogu, ali broj izbjeglica i vremenske neprilike prevazilaze njihove mogućnosti da adekvatno odgovore na ove probleme - ističu iz Mreže i traže uključivanje svih nivoa vlasti, "posebno državnih i entitetskih, jer situacija prevazilazi kapacitete i mogućnosti Bihaća i Velike Kladuše". 

Zbog niske cijene pšenice u RS pitanje je da li će biti jesenje sjetve

18.07.2018 - 11:42

Ova godina je, kaže, loša za proizvođače strnih žitarica, zbog vremenskih uslova, a pšenica i ječam još nisu do kraja požnjeveni, s tim da je usljed čestih kiša i vjetrova dobar dio proizvoda propao.

Za proizvođače kukuruza i soje, vremenskih uslovi su dobri, ali, kako kaže, vjerovatno i njih očekuju male otkupne cijene.

Željezničar danas na obnovljenom terenu Grbavice dočekuje Estonce

18.07.2018 - 11:37

"Plavi" su u prvom meču odigranom u Estoniji slavili s 2:0. 

Trener Slobodan Krčmarević smatra da Željezničar u današanjem meču ne bi trebao da ima problema za plasman u 2. pretkolo, ali da bez obzira na visoku prednost njegovi igrači moraju biti oprezni i ne smiju potcijeniti protivnika. 

"Obećanje, ludom radovanje": Drljača najavio period zapošljavanja, u naredne četiri godine zaposliti 23.000 osoba

18.07.2018 - 11:10

- Konkretno misli se na mlade osobe koje su teško zapošljive, ranjive kategorije, osobe starije od 40 godina, a posebna pažnja bit će posvećena ženama - pojasnio je Drljača.

Dodao je da je cilj projekta povećati zaposlenost i ojačati ulogu službi za zapošljavanje, a sve s ciljem smanjenja siromaštva.

Slabiji zemljotres jutros pogodio Sarajevo

18.07.2018 - 10:45

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, intenzitet zemljotresa bio je tri stepena Merkalijeve skale.

-Radi se o slabijem zemljotresu koji ne izaziva materijalne štete - kazao je Feni seizmolog u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH Ivan Brlek.

U blizini New Delhija srušila se šestospratna zgrada, najmanje dvije osobe poginule

18.07.2018 - 10:18

Policija je saopćila da je zgrada koja se srušila u utorak navečer izgrađena prije nekoliko godina i kako izgleda da nema veliki broj stanara.

- Izvukli smo dva tijela s dna, a koliko ih još tamo ima teško je reći. Ljudi u kvartu govore nam, međutim, da nije bilo mnogo porodica u zgradi, i da su tu živjeli uglavnom građevinski radnici - izjavio je generalni inspektor policije Ram Kumar.

City želi Pjanića, Juventus traži najmanje 80 miliona eura

17.07.2018 - 16:45

 

Kako prenosi torinski list Tuttosport, City želi kreativnog veznog igrača a nakon Jorginha, Pjanić je alternativa.

Navodno je engleski tim poslao ponudu od 50 miliona evropskih novaca ali su Bianconeri istakli da ne žele Pjanića prodati.

Reportaža

Priča djevojčice koja ni u čemu ne zaostaje za vršnjacima

Ema ima Down sindrom, ali i pregršt medalja iz gimnastike

Emin život je, već prvih dana nakon dolaska na svijet, počeo sa proslavom i veseljem koje je prati svakog...