Arhipelag "The World" u Dubaiju dobija ostrvo u obliku srca

“Srce Evrope”

Arhipelag "The World" u Dubaiju dobija ostrvo u obliku srca

21.11.2015 - 22:03

Nedaleko od obala Dubaija trenutno se gradi ostrvo u obliku srca na kojem će se od slijedeće godine nalaziti luksuzne vile.

Austrijska kompanija Klajndinst potvrdila je da redizajnira jedno od šest ostrva kako bi ga pretvorila u “Srce Evrope” – mega projekat koji će u Dubai donijeti i kišu i snijeg. Osmišljeno kao “šarmantno odmaralište”, ostrvo koje je inače dio vještačkog arhipelaga “The World”, ima na “mapi” ulogu Sakt Peterburga, ali je inspirisano Maldivima i imaće plutajuće vile, bijele plaže, lagune, bazene i raskošne bašte. 

“Zbog velike potražnje za plutajućim kućama, Sankt Peterburg je adaptiran tako da predstavlja Carsku verziju ‘Plutajućeg morskog konjica’”, objašnjava Džozef Klajndinst, koji je na čelu projekta “The Heart of Europe”. 

“Pošto smo preoblikovali ostrvo, odmaralište će početi s radom već 1. oktobra slijedeće godine, dok po originalnom konceptu, to ne bi bilo moguće do 2017”. 

Projekat “Srce Evrope” koji pokriva grupu od šest ostrva, prvi je takve vrste u Dubaiju i trebalo bi da ima najveći otvoreni akvarijum, klimatizovane ulice i luksuzne porodične hotele. Ostrvo Sant Peterburg biće povezano sa glavnim ostrvom “Evropom”.

Izvor: 
b92.net