Gdje Sarajlije najčešće ljetuju - Albanija, Crna Gora ili Hrvatska?

Ljeto - vrijeme za odmor

Gdje Sarajlije najčešće ljetuju - Albanija, Crna Gora ili Hrvatska?

23.07.2016 - 18:13

Ljeto je, vrijeme je godišnjih odmora i idealan trenutak da prelistamo ponude turističkih agencija, te provjerimo koje more je najtoplije i gdje bh. građani najčešće idu uživati u toplim danima. Naš sagovornik Almir Alić, menadžer jedne od najpopularnijih bh. agencije Almy Travela, otkriva nam najbolje ponude za uzbudljivo ljeto i gdje to Sarajlije najčešće ljetuju.

Turistička agencija Almy Travel otvorena je 2011. godine i može se reći da je relativno mlada turistička agencija koja posluje u sklopu firme „Prevoz Putnika Zavidovići“, tako da u svojoj ponudi nude i vlastiti prijevoz.

"Svi naši autobusi su visoke turističke klase. Turistička agencija Almy Travel danas ima svoje poslovnice u Zenici, Sarajevu, Zavidovićima i Gradačcu u kojim radi stručno i ljubazno osoblje, koje svojim klijentima pruža kvalitetnu uslugu", ističe naš sagovornik na samom početku razgovora.

Almy Travel ove godine, kada je u pitanju ljetovanje ima u ponudi ima razne aranžmane. Putovanja organizuju u Tursku, Albaniju, Španiju, Siciliju, Grčku, Hrvatsku, Crnu Goru...

 Sicilija

Turska

 

BNN.BA: Početkom juna su počela i prva putovanja naših sugrađana koji su se dokopali godišnjih odmora. Koje su destinacije najpopularnije među Sarajlijama?

Alić: Kada su u pitanju ovogodišnji aranžmani možemo reći da su naši putnici ove godine imali priliku da sa Almy Travelom posjete mnoge Evropske destinacije i to Pariz, Rim, Prag, Beč, Budimpešta, Firenza, Pisa, Milano, Venecija, Ohrid, Amsterdam, Minhen..

Kada je u pitanju najveća zainteresovanost za neku od destinacija ove godine bih posebno izdvojio Albaniju, veliki broj Sarajlija i ostalih naših klijenata je zaintresovan za ljetovanje u Dracu i agencija Almy Travel već treću godinu radi aranžmane za Drac. Ove godine zbog aktuelnih dešavanja u Turskoj naglo je porasla zainteresovanost za Albaniju tako da su i naši prošireni kapaciteti već popunjeni. U ponudi imamo hotelski smještaj na bazi 7 dana koji iznosi između 275 KM i 555 KM u zavisnosti od kategorizacije hotela i usluge, možemo reći da imamo ponudu za ,,svačiji džep".

Albanija, Drac

BNN.BA: U kojem periodu ima najviše zainteresovanih građana za putovanja?

Alić: Agencija u ponudi ima aranžmane tokom cijele godine, tako da naši klijenti pored ljetovanja i zimovanja svakodnevno imaju ponude za razne Evropske i svjetske destinacije. Kada govorimo o periodu kada građani najviše putuju, tu nemamo baš određene datume, broj putnika je povećan tokom ljetnog perioda i kada su praznici u BiH.

BNN.BA: Po čemu se Almy Travel razlikuje od ostalih agencija?

Alić: Ono zbog čega bih dao prednost Almy Travelu u odnosu na druge agencije jeste da u svim našim poslovnicama prije svega rade mladi, visoko obrazovani kadrovi, koji svojim klijentima stoje na raspolaganju 24 sata u sklopu naše agencije. Kao što sam rekao, imamo vlastiti prijevoz sa vrhunskim autobusima i profesionalnim vozačima, za sve destinacije imamo profesionalne vodiče i pratioce putovanja i naravno naša kvalitetna usluga je najpovoljnija u BiH.

BNN.BA: Da li stalni putnici imaju privilegije ili popuste?

Alić: Za svoje klijente imamo svakodnevno ponude sa određenim pogodnostima i trudimo se da putnici koji su stalni naši klijenti, kao i putnici koji putuju prvi put sa nama, dobiju kvalitetnu uslugu i da budu zadovoljni i vrate se ponovo..

BNN.BA: Koliko su građani, u ovom slučaju putnici, odgovorni i savjesni? Da li Vam se desila neka neugodnost od strane njih?

Alić: Naravno, kao i u svakoj bransi tako i u turizmu imamo putnika koji imaju veće ili manje zahtjeve. Mi se trudimo da putnici za uplaćeni novac dobiju maksimum i da eventualne probleme ili nesuglasice riješavamo odmah, u korist putnika...

Razgovarala: E. Aljukić/BNN.BA

 

 

 

Izvor: 
BNN.BA