Ljepota bosanskog planinskog pejzaža - odmor od svakodnevnice kakav zaslužujete

Potencijal BiH: Lovno - turistički centar "Bijele vode"

Ljepota bosanskog planinskog pejzaža - odmor od svakodnevnice kakav zaslužujete

23.05.2016 - 16:19

Lovno - turistički centar "Bijele vode" smješten je u jugoistočnom dijelu BiH, na području općine Pale - Prača, Bosansko - podrinjskog kantona Goražde. Nalazi se na osnovnim pravcima turističkog prometa zapadne, srednje i istočne Evrope.

Autor: Aljukić E.

Udaljenost kompleksa od međunarodnog aerodroma Sarajevo je 68 km, a od Goražda ona iznosi 19 km.

Nedim Alagić, zvani Peda, postao je jedini biznismen u Goraždu, ujedno i vlasnik ovog centra.

Mir, a što je najvažnije vaša intima i privatnost su zagarantovani. Cijelo područje je izuzetno bogato vodom, a prostrani pašnjaci osiguravaju izdašnu prehranu za životinje. Lovište je opremljeno brojnim visokim čekama i zasjedima. Cijelo područje je zapravo bogato vodom i ne postoje veći kompleksi koji nemaju izvora, potoka ili rijeka.

U lovištu "Bijele vode" lov se provodi kao komercijalna i sportsko - rekreativna djelatnost, a u izuzetnim slučajevima i kao foto - lov. Lovište je bogato raznovrsnom divljači visokog i niskog lova, zatim pticama, ljekovitim biljem, gljivama i još mnogo čime.

Bungalovi su rađeni u planinskom stilu i pružaju vam odmor u punoj udobnosti, po vrlo pristupačnim cijenama. Oni se sastoje od dnevnog boravka, spavaće sobe i luksuznog kupatila. Svaki ima svoju terasu na kojoj možete u miru ispijati kafu i osjećati se kao kod svoje kuće.

S druge strane, motel je građen u modernom stilu i nudi smještaj u udobnim jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama. U sklopu motela je i jedan luksuzni apartman. Sve sobe imaju kupatilo, televizijski aparat, telefon i ptistup internetu. Također, svaka soba ima zasebnu terasu sa koje se pruža prekrasan pogled na bosanski planinski pejsaž. Kafe bar u sklopu motela, pravo je mjesto za ugodna druženja. A kompletan motel je opremljen vrhunskim namještajem iz vlastite proizvodnje.

Restoran "Bijele vode" jedno je od idealnih mjesta za ugodna druženja i odmor, u prelijepom ambijentu bosanskih planina. Prostrana bašta svojim izgledom oduševljava sve goste. U njoj uživaju sva čula, uz žubor potočića i hlad jabukovih krošnji. Brojni hladnjaci pružaju intiman prostor, koji je posebno pogodan za porodice sa djecom. Restoran je građen u planinskom stilu i ima kapacitet pedeset mjesta. U ponudi su razna tradicionalna i druga jela.

Lovno - turistički centar "Bijele vode" predstavlja idealno mjesto za sport i aktivan odmor. Za vrijeme ljetne sezone svim gostima na raspolaganju je otvoreni bazen. Zbog svoje lokacije "Bijele vode" su savršeno mjesto za pripreme sportskih ekipa. U sklopu centra se nalazi teren za mali nogomet, rukomet i odbojku. Za goste, ljubitelje vode i pecanja, kao najatraktivnije se ističe cjelodnevno spuštanje  niz rijeku Drinu. Ovu uzbudljivu i neobičnu avanturu vode iskusni splavari sa dugogodišnjim iskustvom.

Dok, u vrijeme zimskog perioda, u sklopu turističkog centra "Bijele vode", na raspolaganju je i skijalište rekreativnog tipa. Skijalište posjeduje ski lift dužine 300 metara i kapaciteta 800 skijaša na sat. S obzirom da se skijalište nalazi svega pedesetak metara od hotela, bungalova i restorana, ovo je idealno mjesto za organizovanje ski škola za početnike.

Kažu da je ljepota u očima posmatrača. U našoj fotogaleriji možete pogledati slike ovog prelijepog bosanskog planinskog pejzaža.

 

Izvor: 
BNN.BA