Najbolje destinacije za "zimsko ljetovanje" (FOTO)

Dubai, Abu Dhbai, Oman....

Najbolje destinacije za "zimsko ljetovanje" (FOTO)

10.11.2015 - 11:52

Egipat je dugov važio za omiljenu destinaciju za zimska “ljetovanja”. Međutim, zbog turbulentnih političkih promjena, prijetnji terorista i opšte nebezbijednosti, turisti se u velikom broju neko vrijeme sigurno neće vraćati u tu afričku zemlju.

Ako čeznete za “zimovanjem na plaži”, postoje mnogo bezbjednije opcije.

Zelenortska Ostrva
Ovaj vulkanski arhipelag nalazi se na samo jedan sat letenja od Kanarskih ostrva i garantuje sunčane decembarske dane sa prosječnom maksimalnom temperaturom od 26 stepeni Celzijusa.

Dubai
Najraskošniji od Ujedinjenih Arapskih Emirata ima vrlo prijatne zimske temperature. U ovo doba godine prosječna dnevna temperatura je 26 stepeni Celzijusa, a sunce sija osam sati dnevno.

Abu Dabi
Najveći od Ujedinjenih Arapskih Emirata, osim prijatnih zima, ima i brojne kulturne sadržaje. Kao i u Dubaiju, prosječna temperatura je 26 stepeni Celzijusa u decembru, a sunce sija 10 sati dnevno.

Oman
Muskat je divan grad, u kom možete uživati u brojnim kulturnim sadržajima, ali i na plaži. Prosječna temperatura je čak 27 stepeni Celzijusa.

Gambija
Ova država važi za najmanju u kontinentalnom dijelu Afrike. Zimi temperature ovde dostižu 30 stepeni Celzijusa.

Maroko
Esauira, grad na zapadnoj obali Maroka ima divne plaže i uslove idealne za jedrenje. Prosječna temperatura je 20 stepeni Celzijusa.

Kanarska ostrva
Lansarote je prelijepo ostrvo sa Timanfaja nacionalnim parkom. Ovde ćete naći nevjerovatnu kombinaciju vulkanske pustoši na sjeveru i mekoće Plaja Blake na jugu. Prosječna temperatura u decembru je 22 stepena Celzijusa.

Mozambik
Portugalsko kolonijalno nasljeđe i prelijepe plaže na Indijskom okeanu čine Mozambik idealnom destinacijom za “zimsko ljetovanje”. Vrijedi posjetiti Kirimbas arhipeag i divno ostrvo ibo na kom su ostaci tvrđave i crkve na samoj obali. Prosječna decembarska temperatura je 29 stepeni Celzijusa.

Izvor: 
b92