Ovo su najljepše plaže u Dalmaciji

Za savršeni ljetni gušt

Ovo su najljepše plaže u Dalmaciji

19.07.2015 - 23:14

Nećemo ići u nemoguću misiju, stvarno nema šanse da u moru od više hiljada savršenih dalmatinskih plaža, izaberemo nekoliko njih koje bi mogli u top-ljestvici označiti brojevima, poredati po ljepoti.Ali zato možemo nešto drugo, olakšati vam našim izborom nekoliko lokacija za savršeno ljetno kupanje.Ovo su dalmatinske plaže koje svakako vrijedi posjetiti:

Zlatni rat - Bol na Braču

A ko ne zna za plažu-prirodni fenomen, s dugim izbojkom koji mijenja smjer u zavisnosti od puhanja vjetra. Jedna od najljepših plaža na svijetu raj je i za surfere, idealna je i za djecu i odrasle, i dobro je poznato kako će se svatko, tko samo jednom uroni u njezine oble, glatke, prirodom oblikovane oblutke, i uplovi u kristalno čisto more, ovdje opet vratiti.

Srebrena - Vis 

Kažu da je jedna od najljepših šljunkovitih plaža u Dalmaciji. Kažu i da takvih savršenih oblutaka nema nigdje na svijetu. I ne griješe. Noću, pri ljetnim mjesečinama izgleda kao da je posuta srebrom koje se ljeska na pučini mora. Ako ste na Visu, ne propuštajte ovo savršenstvo prirode.
 

Brela – Punta rata

Kompletna obala od Omiša do kraja Makarske rivijere, pa i dalje put juga je zapravo jedna velika, prekrasna, šljunčana plaža, ispresijecana tisućama plažica u malim skrivenim uvalama, u kojima se ljube oblutak i kristalno čisto more. No među njima ima i jedna posebna, breljanska Punta rata, presavršena, očaravajuća, jedna od onih koje su ušle u antologijske zbirke najljepših svjetskih plaža.

Bačvice - Split

Plaža usred grada, pet minuta hoda od Rive, s dugim pjeskovitim plićakom, na kojoj paralelno svoj ljetni suživot dijele brojni kupači i piciginaši. E, to su popularne Bače. Doći u Split, a ne vidjeti uvalu opjevanu u splitskim pjesmama, ravno je onom biti u Rimu, a ne vidjeti Papu. I zato kostim u ruke pravac Bače, a selfie kao dokaz da ste tu, šaljite odmah na znanje cijelom svijetu.


Banj - Šibenik

Nije joj dugo trebalo da se pretvori u novo kultno gradsko mjesto, u isto vrijeme postajući lokacija za uživanje u kupanju i sunčanju, poprište brojnih sportskih, zabavnih i glazbenih manifestacija, ali i romantična štacija za zaljubljene parove. Kažu domaći kako se s ove prekrasne šljunčane plaže pruža jedan od najljepših pogleda na grad, posebice na Tvrđavu sv.Mihovila i šibensku katedralu sv. Jakova.

Banje - Dubrovnik
I prelijepi kameni grad svog aduta u rukavu ima, gradsku plažu Banje, s koje puca pogled na monumentalni centar, bedeme. Plaža je u neposrednoj blizini središta grada, opremljena je svim onim što ljetno uživanje pretvara u čisti dnevno-noćni hedonistički odmor.
 

Izvor: 
Bnn