Ovog ljeta veliki povratak Nijemaca u Hrvatsku: Turska sve nesigurnija!

Ljetovanje

Ovog ljeta veliki povratak Nijemaca u Hrvatsku: Turska sve nesigurnija!

09.07.2016 - 13:40

Ove sezone u Hrvatsku veliki povratak Nijemaca. Turska, u kojoj su običavali ljetovati, sve je nesigurnija.
 

Njemački u Opatiji kao da je materinji jezik. Puno je uloženo u reklamiranje turističke Hrvatske. Mjesecima se upućuju primamljivi pozivi Nijemcima da dođu na susjedna odredišta.

Iako promocija, kako kažu turisti, nije posve iskrena, imala je učinka. "Povećava se kontinuirano, a Nijemci dolaze zbog sadržaja", izjavio je Anton Kliman, ministar turizma.

"Mi smo više nego uvjereni da je to rezultat i aktivnosti kako komercijalnih, tako i promotivnih na tom tržištu, ali i objektivnih okolnosti, pada nekih drugih tržišta gdje su ti gosti odlazili", dodaje telefonom Boris Žgomba, predsjednik UHPA-e.

Objektivne okolnosti odnose se na pad broja njemačkih turista koji su odlazili u Tursku. Nakon posljednjih terorističkih napada, mnogi su odabrali Hrvatsku. Prilika je uhvaćena. Iako možda nismo bili prvi odabir, za iduću je godinu zacrtan cilj.

No nakon jučerašnjeg nogometnog poraza, Nijemci su malo potreseni. Sunce i more sve liječi. Ako je morska- sol na ranu dobro dođe. Izgubljena utakmica sasvim je podnošljiva na odmoru iz snova.
 

Izvor: 
Vijesti.rtl.hr