Zemlja klokana, koala i jako čudnih zakona

Australija

Zemlja klokana, koala i jako čudnih zakona

05.05.2016 - 22:08

Zabranjeno je nuditi nagradu za povratak izgubljene ili ukradene stvari. Ukoliko vam je nešto nestalo, nemojte nuditi nagradu, jer možete dobiti kaznu do 500 dolara...

Iako za mnoge obećana zemlja, i Australija ima svojih 'mušica', a neke od njih, u vidu bizarnih zakona pobrojali smo ovdje…
Imali ste prilike već čitati o bizarnim i posve 'ludim' zakonima, kako onima u Americi, tako i onima diljem planete.

Ni zemlja koja se prostire preko kompletnog kontinenta, zemlja koja je šesta po veličini na cijelom svijetu, ali u njoj živi tek 23 milijuna stanovnika (za ovu površinu - sitnica) nije imuna na čudne stvari, pa tako u Australiji možete 'nadrapati' i biti kažnjeni ukoliko kršite sljedeće zakonom propisane stvari.

1. U australskoj državi Queensland, vozači taksija u autu moraju imate bale sijena. Da, dobro ste pročitali. Bale sijena.

2. U Victoriji je zabranjeno mijenjati sijalicu ukoliko niste električar.

3. Biti pijan u pubovima diljem zemlje, zabranjeno je. Ipak, pijani u pubovima/kafićima nisu rijetkost nigdje, pa tako ni ovdje.

4. Idemo opet u Victoriju. Nedjeljom nakon 12 sati, tamo je zabranjeno nositi ružičasto donje rublje.

 

5. Mlađima od 18 godina zabranjeno je kupovanje cigareta, ali ih mogu pušiti koliko god žele.

6. U Brisbaneu je zabranjeno pljuvanje po ulici. Ovo nas je odmah podjsetilo na Singapur…

 

7. Ukoliko želite plivati na plaži Brighton, potrebno je imati kupaći kostim koji u stvarnosti nose samo profesionalne plivačice.

8. U Zapadnoj Australiji zabranjeno je posjedovati više od 50 kilograma krompira.

9. Zabranjeno je nuditi nagradu za povratak izgubljene ili ukradene stvari. Ukoliko vam je nešto nestalo, nemojte nuditi nagradu, jer možete dobiti kaznu do 500 dolara.

10. U Južnoj Australiji strogo je zabranjeno prekinuti vjenčanje. Ista je stvar i kod sprovoda, i za jedan i drugi prekršaj možete dobiti kaznu i do dvije godine zatvora.

11. Ukoliko svratite s konjem u bar u Novom Južnom Walesu, bar je obavezan nahraniti i napojiti konja.

12. Sve do masakra u Port – Arthuru 1996. godine, bilo je dozvoljeno posjedovati kalašnjikov, ali u isto vrijeme je bilo zabranjeno imati homoseksualne odnose. Naravno, nakon toga je pooštreno dobivanje dozvole za nošenje oružja, a 1997., Tasmanija je postala zadnja australska država koja ne brani istospolne odnose.
 

Izvor: 
dnevnik.hr
Tagovi: