11 medalja za bh.specijalne olimpijce!

Bh. specijalni olimpijci prezentovali rezultate i osvojene medalje

11 medalja za bh.specijalne olimpijce!

06.08.2015 - 19:21
Ostali sportovi

Članovi Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine prezentirali su danas u Olimpijskom muzeju u Sarajevu rezultate i medalje koje su osvojili na protekloj ljetnoj olimpijadi u Los Angelesu.

Izvršna direktorica Specijalne olimpijade BiH Kada Delić-Selimović naglasila je da su članovi Specijalne olimpijade BiH prezadovoljni ostvarenim uspjesima, s obzirom na to da je na toj olimpijadi učestvovalo više od 6.500 sportista iz 165 zemalja svijeta. Bh. sportisti s  ove olimpijade su se vratili s 11 osvojenih medalja.

Zlatnu medalju u plivanju na 25 metara prsno osvojio je Adnan Pribišić, Admir Ašćerić srebrenu medalju u utrci na 200  i bronzanu na 400 metara. Srebrene medalje u plivanju osvojili su Miro Vasić i Zorica Mitrović u disciplini 25 metara slobodno te Irmela Peranović u disciplini 50 metara slobodno. U atletici su srebrene medalje u trkama na 200 metara osvojili Almin Bjelica i Vedrana Nović te Irma Juhić u stonom tenisu. Bronzane medalje su osvojili Miro Vasić u plivanju na 50 metara slobodno i Irma Juhić u stonom tenisu. Ženska ''Unified'' nogometna reprezentacija osvojila je četvrto mjesto, a Kristina Klačar peto mjesto u trci na 200 metara, te šesto mjesto u skoku udalj.

Izvor: 
Fena