Alonso: Zahvalan sam što sam živ, bila je to teška nesreća / VIDEO

Nakon nesreće

Alonso: Zahvalan sam što sam živ, bila je to teška nesreća / VIDEO

20.03.2016 - 17:05
Formula 1

Jasno je da moram doći sebi, ali osjećam se dobro. Bila je to zaista teška nesreća do koje je došlo zbog spleta različitih faktora. Zahvalan sam što su današnji bolidi sigurni i što sam živ, rekao je Alonso.

Vozač McLaren Honde Fernando Alonso doživio je stravičnu nesreću na jutrašnjoj utrci za Veliku nagradu Australije. U 17. krugu došlo je do kontakta između Španjolca i Meksikanca Estebana Gutierreza pri čemu je Alonso izvukao deblji kraj.

Bolid Fernanda Alonsa odletio je u zrak te napravio okret u zraku. Čim je ludilo okretanja i udaranja prestalo, čim se bolid zaustavio, dvostruki svjetski prvak je izašao neozlijeđen.

- Jasno je da moram doći sebi, ali osjećam se dobro. Morao sam odmah istrčati iz bolida jer sam znao da mama doma gleda utrku. Bila je to zaista teška nesreća do koje je došlo zbog spleta različitih faktora. Zahvalan sam što su današnji bolidi sigurni i što sam živ - rekao je Alonso nakon utrke. Esteban Gutierrez je također bio u šoku . Čim je vidio što se dogodilo izašao je iz bolida i potrčao prema Alonsu.

- Kad sam u ogledalu vidio što se dogodilo bio sam jako zabrinut. Iskočio sam iz bolida najbrže što sam mogao i otrčao do Fernanda. Laknulo mi je kad sam vidio da je s njim sve u redu. Bio je to šokantan trenutak za obojicu - rekao je Meksikanac.

Izvor: 
24sata.hr