Amel Tuka: Nadam se da ću vas obradovati u Pekingu

Bh.trofejni atletičar u druženju sa mladima

Amel Tuka: Nadam se da ću vas obradovati u Pekingu

06.08.2015 - 19:16
Ostali sportovi

Na stazi Atletskog centra ''Koševo'' Tuku su dočekali predstavnici sportskih institucija, klubova i reprezentacija BiH te brojni sportisti poput Hamze Alića i Damira Džumhura, te mladih bh. košarkaša i članova atletskih klubova Bosna i Sarajevo, koji su na početku manifestacije istrčali krug s Tukom.

- Bitna mi je vaša podrška, kao što je bitna svim našim sportistima. To mi je veliki motiv za sve što me očekuje. Nadam se da ću vas i u Pekingu obradovati. Bosne i Hercegovina zaslužuje uspjehe, a dolazi nova generacija zlatnih bh. sportista koja će nam svima donositi mnogo radosti - rekao je Tuka.

Kompanije BH Telecom i LG Stanić uručili su jednom od najboljih bh. sportista mobilni telefon ''LG G Flex 2'' na kojem je ugravirana posveta "od najboljih za najbržeg" i sat ''LG Watch Urbane'' namijenjen sportistima. 

Na mitingu Dijamantske lige u Monte Carlu Tuka je postavio najbolji rezultat sezone u svijetu (1:42:51). Očekuje ga svjetsko prevenstvo u Pekingu, a jedan je od bh. altetičara koji će nastupiti na olimpijadi u Rio de Janeiru.

- Sve je lakše kad imate sponzore. Hvala ovim ljudima koji su to prepoznali. Peking je daleko i svakog sportistu će mnogo koštati. Nakon dočeka u Zenici, Kaknju i Sarajevu psihički sam rasterećen, protekli rezultati mi ne prave pritisak. Znam koji su moji ciljevi, neću dozvoliti da me ništa poremeti. Čak sam nakon sinoćnjeg dočeka odradio redovni trening - naglasio je Tuka.

Podsjećamo, osim spomenutog rezultata u Monte Carlu, Tuka je imao odlične rezultate na mitinzima u Velenju i Madridu, a osvojio je i prvo mjesto na Atletskom mitingu u Švicarskoj, zbog čega ga je internet stranica european-athletics.org izabrala za najboljeg evropskog atletičara u julu.

Izvor: 
Fena
Tagovi: