Beljo uoči meča protiv Rasulija: Očekujem pobjedu i napad na svjetski naslov

Potpuno spreman za meč

Beljo uoči meča protiv Rasulija: Očekujem pobjedu i napad na svjetski naslov

15.10.2015 - 19:59
Ostali sportovi

Uoči sutrašnjeg boksačkog meča između europskog prvaka u kruzer kategoriji po WBO verziji Damira Belje i njegovog izazivača Mohammeda Rasulija u četvrtak je u Mepas Mallu u Mostaru obavljeno vaganje.

Bh. boksač u meč ulazi s 88,6 kilograma, dok izazivač ima 89,1 kilogram. U izjavi za medije Beljo je kazao kako je potpuno spreman za meč, i fizički, i psihički, te vjeruje u novu pobjedu. Bombarder iz Mostara u 20 profesionalnih mečeva ima isto toliko pobjeda, uz 17 nokauta. 

"Od samog početka moga bavljenja boksom sanjao sam o borbi za naslov svjetskog prvaka. Vjerujem u novu pobjedu sutra, a onda se nadam da će bh. zastava zavijoriti u Las Vegasu, gdje ću se boriti za svjetski naslov", istaknuo je Beljo. 

Što se tiče njegovog protivnika, Rasuli ima 37 godina, bori se pod njemačkom zastavom, a porijeklom je iz Afganistana. U profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda, 4 poraza i 4 neriješena meča. Po Beljinim riječima, radi se o iznimno čvrstom i atraktivnom borcu, koji preferira napadački boks. 

Boksački spektakl, u kojemu će gledatelji moći uživati u osam borbi, održat će se u petak, 16. listopada, u dvorani Pecara u Širokom Brijegu. Program počinje u 19:30 sati, a glavni meč trebao bi početi oko 23 sata, uz izravan prijenos na BHT-u. U slučaju nove pobjede, Beljin tim očekuje kako bi 31-godišnji Mostarac mogao doći na najužu listu izazivača za napad na svjetski pojas koji drži Poljak Krzysztof Głowacki. 

Izvor: 
Fena