BiH danas protiv Irana za četvrto svjetsko zlato

Svjetsko prvenstvo u Holandiji

BiH danas protiv Irana za četvrto svjetsko zlato

22.07.2018 - 10:32
Ostali sportovi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci danas će protiv selekcije Irana igrati finalni susret Svjetskog prvenstva u Holandiji. 

Izabranici selektora Mirze Hrustemovića, koji brane titulu svjetskog prvaka, imat će priliku da se revanširaju Irancima za poraz u finalu Paraolimpijakih igra prije dvije godine u Rio de Janeiru.

Odbojkaši BiH jurišat će na četvrtu titulu svjetskih prvaka. Prvi naslov osvojili su 2002. godine u Egiptu, zatim 2006. u Holandiji, a treći 2014. u poljskom Elblagu.

Na ovogodišnjem SP reprezentacija BiH je u grupnoj fazi takmičenja s maksimalnim rezultatima savladala selekcije Iraka, Egipta i Poljske, u četvrtfinalu je eliminiarala evropskog prvaka Rusiju sa 3:1, a istim rezultatom polufinalu je bila bolja i od Brazila.  

Pored tri titule svjetskih prvaka, najrofejniji bh. sportski kolektiv u riznici još ima devet naslova evropskih i tri naslova paraolimpijskih prvaka. 

Finalni susret BiH - Iran igrat će se danas od 16.30 sati u Eindhovenu. U meču za bronzanu medalju sastat će se Brazil i Ukrajina.          

Izvor: 
Fena