Bitka za Premier ligu: Pogledajte reportažu o bosanskom Hoffeinhemu

FK Mladost Doboj Kakanj

Bitka za Premier ligu: Pogledajte reportažu o bosanskom Hoffeinhemu

18.06.2015 - 13:20
Fudbal

Navijačka grupa Crvena legija u saradnji sa novinarom i videoproducentom Jasenkom Korjenićem vam predstavlja historijsku reportažu sa odlučujuće utakmice 30. kola Prve lige FBiH, kojom je dobojska FK Mladost ostvarivši pobjedu nad ekipom GOŠK-a iz Gabele postala članom elitnog ranga bh. fudbala BHT Premier lige BiH.

"Ovo je historijski uspjeh našeg kluba i velika stvar za Doboj i Kakanj, koji nakon 50 godina ponovo ima svog premijerligaša", kazali su predstavnici Crvene legije.

Reportaža "Bitka za Premier ligu" bez sumnje će ući u "anale" kakanjske historije, a istu već sada možete pogledati putem globalnog video servisa "Youtube".

"Željeli smo da ovo vidi cijeli svijet, svi naši ljudi po bijelom svijetu koji su putem interneta ispratili sve naše dosadašnje utakmice", govore u nastavku.

FK Mladost Doboj Kakanj je već od strane medija nazvana "bosanskim Hoffeinhamom". Klub je prije pet godina igrao najniže kantonalne lige u ZE-DO kantonu, a onda dolaskom investitora Edina Begovca i Mensura Mušije putuje kroz lige, najprije kroz Drugu i Prvu ligu FBiH, sve do elitnog ranga bh. fudbala BHT Premier lige.

Dijelovi iz ove reportaže će se koristiti i u dokumentarnom filmu, velikom projektu na kojem radi naš prijatelj i saradnik Jasenko Korjenić. Nakon ove utakmice pala je konačna odluka, pa početkom naredne sezone u BHT Premier ligi u saradnji sa klubom počinje i snimanje filma o Doboju kao mjestu koje živi za fudbal!

Izvor: 
Redakcija / BNN