Brčaninović: Uspjeli smo, cilj je bio opstanak u A diviziji

Mlada ženska košarkaška reprezentacija BiH

Brčaninović: Uspjeli smo, cilj je bio opstanak u A diviziji

16.07.2016 - 15:13
Košarka

Nakon četiri uzastopna poraza, mlada ženska košarkaška reprezentacija BiH sinoćnjom pobjedom na evropskom prvenstvu (U-20) u Portugalu protiv Slovačke (73:65) izborila je opstanak u A diviziji.

Junakinja utakmice bila je sedamnaestogodišnja Melisa Brčaninović, kćerka selektorke Mare Lakić-Brčaninović, koja je postigla čak 30 poena.

"Naš primarni cilj bio je opstanak u A diviziji i presretna sam što smo ga ostvarili. Nakon četiri poraza uspjeli smo se dići i pobijediti u najvažnijoj utakmici. Svakako da je ovo fantastičan rezultat za nas i našu državu. Svjesni smo da imamo kvalitet, ali isto tako i da trebamo još puno raditi.", izjavila je Melisa Brčaninović.

Napominje da je u reprezentaciji bilo dosta povrijeđenih igračica, te da su igrale maltene bez organizatora igre.

"Nismo mogli računati na Žaklinu Milošević koja je imala problema zbog napuknuća mišića, kao ni na Nikolinu Zubac zbog povrede skočnog zgloba. Ipak, pokazale smo snagu i psihičku stabilnost, ali i odgovornost i želju da budemo jače od svih nevolja.", kaže Brčaninović.

Naša reprezentacija borit će se za plasman od 9. do 12. mjesta na evropskom prvenstvu u Portugalu, ali će sada igrati s manje opterećenja.

"Imamo do kraja još dvije utakmice i pokušat ćemo dobiti bar jednu. Ali, bez obzira na sve, napravili smo ono zbog čega smo došli. Ostali smo među najboljima, a to je za nas i našu državu najvažnije.", zaključila je mlada reprezentativka iz tuzlanskog Jedinstva BH Telekoma.

Izvor: 
fena