Cristiano Ronaldo pod istragom, prijeti mu doživotni zatvor

Otvoren slučaj zbog optužbi za silovanje

Cristiano Ronaldo pod istragom, prijeti mu doživotni zatvor

02.10.2018 - 13:59
Fudbal

Policija u Las Vegasu potvrdila je kako je od septembra 2018. ponovo otvoren slučaj optužbe za silovanje iz 2009. "Naši detektivi rade na osnovu informacija koje im je dala žrtva. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj", potvrdila je policija.

Ova obavijest dolazi nakon što je prije nekoliko dana u intervjuu njemačkom Spiegelu bivša manekenka Kathryn Mayorga (34) ponovila da ju je 13. juna 2009. Cristiano Ronaldo brutalno silovao u svom apartmanu u hotelu u Las Vegasu, gdje je Mayorga radila kao hostesa.

Ronaldovi advokati odgovorili su tužbom protiv novina.

Kada je riječ o bivšoj manekenki, slavni fudbaler nikada nije demantovao da je desilo ono što je ona u medijima navela, a čak joj je 2010. uplatio 375 hiljada dolara dolara s njegovih računa na Britanskim Djevičanskim ostrvima u zamjenu za šutnju.

Ali je, nakon osam godina, bišva manekenka ipak željela dobiti sudsku zadovoljštinu za napad koji joj je radikalno promijenio život. Otkrila je i kako se od tada bori sa suicidalnim mislima i često opija.

Na pitanje zašto je prihvatila novac, odgovorila je da je bila u strahu zbog Ronaldove slave, a i zato što nije željela da se njeno ime provlači kroz medije.

U američkoj saveznoj državi Nevadi nema zastare za silovanje ako je žrtva prijavila djelo policiji unutar četiri godine. Počinitelj može dobiti doživotni zatvor s mogućnosti izlaska na uslovnu tek nakon 10 godina.

Izvor: 
BNN.BA