Danas počinje košarkaški memorijal "Davorin Popović"

Košarkaški memorijal "Davorin Popović"

Danas počinje košarkaški memorijal "Davorin Popović"

22.09.2015 - 14:12
Košarka

Ženski košarkaški klub Željezničar i ove godine organizira 11. memorijalni međunarodni turnir "Davorin Popović Dačo" u znak sjećanja na legendarnog sarajevskog pjevača i sportistu.

Turnir počinje danas, a osim domaćina ŽKK Željezničar, još učestvuju ekipe tuzlanskog Jedinstva BHT,  Vojvodine iz Novog Sada i reprezentacija Katara. Admir Prašović, trener Željezničara, na današnjoj pres- konferenciji predstavio je učesnike turnira i izrazio zahvalnost prijateljima kluba, koji su pomogli organizaciju memorijala.

- Za ekipu Željezničara to će biti prve utamice nakon bazičnih priprema. Ovo su nam prve provjere  uoči prvenstva koje počinje 17. oktobra. U našem sastavu nije bilo bitinih izmjena. I u novoj sezoni u fokusu Željezničara su bile  mlađe domaće košarkašice. Doveli smo dvije nove igračice - Melihu Mašan i Mirelu Halilović. Očekujemo da ćemo i ove sezone igrati značajniju ulogu u prvenstvu BiH i bićemo dostojan protvnik svih ekipa - kazao je Prašović.

 Trenerica ekipe Jedinstva Mara Lakić- Brčaninović izrazila  je zahvalnost pozivom da njena ekipa učestvuje na memorijalu.

- Svi znamo ko je bio Davorin Popović i čast nam je da  učestvujemo na turniru. Smatram da će ovo biti kvalitetan turnir i bilo bi dobro da dođe publika da bodri naše djevojke -  kazala je Lakić-Brčaninović.

U prvom polufinalnom susretu memorijala, koji se igra u maloj dvorani KSC Skenderija, danas se u 16.30 sati sastaju Jedinstvo BHT i Vojvodina, a od 18.30 sati na programu je susret Željezničar - reprezentacija Katara. Prije  ovog susreta bit će upriličena ceremonija svečanog otvaranja. Pobjednici će sutra igrati finalni meč u 18.30 sati, dok će susret za treće mjesto biti odigran dva sata ranije. Prije početka utakmice delegacije klubova položile su cvijeće i vijence na spomen-obilježjima Davorinu Popoviću i Mirzi Delibašiću u parku ispred FIS-a te na groblju Bare.

 

Izvor: 
Fena