Đoković i Federer igrat će za zlato Wimbledona

Wimbledon ulazi u svoju završnicu

Đoković i Federer igrat će za zlato Wimbledona

10.07.2015 - 21:05
Tenis

Prvi teniser svijeta Novak Đoković do finala došao je pobjedom nad francuzom Richardom Gasqueom dok je Roger Federer pobijedio britanca Andy Murraya

Oba polufinalna meča bila su izuzetno neizvjesna do samog kraja. Đoković je pobijedio Gasquea 3:0 u setovima ali rezultati po setovima od 7:6, 6:4, 6:4, dovoljno govori da je borba između Đokovića i Gasquea bila izuzetno žestoka ali je Đoković pokazao šampionsku razliku u odnosu na svog protivnika te izborio finale ovogodišnjeg Wimbledona.

S druge strane meč između švicarca Rogera Federera i britanca Andy Murraya bio je još neizvjesniji nego li prethodni polufinalni meč. Federer je pobijedio sa 3:0 u setovima ali rezultati 7:5, 7:5 i 6:4 dovoljno govori da je krajnji skor mogao biti i drugačiji. 

Ipak treba reći da su Federer i Đoković trenutno najbolje što ima svjetski tenis i da se sasvim zasluženo nalaze u finalu ovogodišnjeg Wimbledona. Iako postoji čitava generacija sjajnih tenisera s kojima ovaj dvojac vodi sve teže i teže bitke, za sada, ipak, Federer i Đoković drže tron svjetskog sasvim zasluženo a ko će biti ovogodišnji šampion Wimbledona, odlučivat će filigranski detalji i(li) greške jednog od finalista. 

Inače Wimbledon kao i uvijek do sada pruža strašnu zaodovljštinu ljubiteljima tenisa ali i sjajnu zabavu na svim sadržajima ovog teniskog turnira. Otud su fotografije sa terena ili pored terena jednako zanimljive i pokazuju pravi užitak bili na terenu ili wimbledonskim tribinama.

Izvor: 
Redakcija / BNN