Duško Vujošević novi selektor košarkaša BiH

Jedan je od najpoznatijih trenera u regiji

Duško Vujošević novi selektor košarkaša BiH

27.03.2017 - 20:42
Košarka

Upravni odbor Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine danas je za novog selektora muške košarkaške reprezentacije jednoglasno izabrao Duška Vujošević, potvrđeno je iz Košarkaškog saveza BiH. 

Pedeset devetogodišnji stručnak jedan je od najpoznatijih trenera u regiji. U dugogodišnjoj karijeri, koju je započeo 1976., vodio je brojne klubove, a najveće uspjehe ostvario je s beogradskim Partizanom. Vodio je još ekipe Crvene zvezde i Radničkog, zatim podgoričku Budućnost, italijanske ekipe Brascia, Pistoni, Scavoloni, špansku Grandu, a trenutno je trener francuskog Limogesa. 

Duško Vujošević je vrlo priznati trener koji je poznat po izvrsnom radu s mladim igračima. Kao trener juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je Evropsko prvenstvo u Vrbasu 1988. i četvrto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu 1991.

U proljeće 2003. postavljen je za selektora seniorske reprezentacije Srbije i Crne Gore, sa kojom je na Evropskom prvenstvu u Švedskoj osvojio šesto mjesto.

Vujošević je bio i selektor crnogorske košarkaške reprezentacije koju je uspješno proveo kroz kvalifikacije za EP 2011. Nakon toga je podnio ostavku. 

Izvor: 
Fena