Dva zlata, srebro i bronza za akademiju Bushido u Banja Luci

Banja Luka Open Jiu Jitsu Championship 2017 turnir

Dva zlata, srebro i bronza za akademiju Bushido u Banja Luci

04.11.2017 - 23:03
Ostali sportovi

Članovi Akademije borilačkih sportova “Bushido“ iz Sarajeva nastavili su sa vrhunskim rezultatima na takmičenjima brazilske jiu jitsue. Ovaj put su nastupili na Banja Luka Open Jiu Jitsu Championship 2017 turniru u brazilskoj jiu jitsu-i na kojem su osvojili četiri medalje i to: dvije zlatne, jednu srebrenu i jednu bronzanu medalju. 

Mahmud Handžić je osvojio zlatnu medalju u kategoriji plavih pojaseva preko 100,5 kg. Mirza Očuz je osvojio zlatnu medalju u kategoriji bijelih pojaseva do 94,3 kg. Srebrenu medalju u istoj kategoriji je osvojio Nedim Bahtijar. Edhem Šljivo je osvojio bronzanu medalju u kategoriji bijelih pojaseva preko 100,5 kg.

Turnir je održan u sportskoj dvorani „Farma Prom Sport“, a organizator je bila BJJ Akademija Fenix iz Banja Luke. Nastupilo je više od 80 takmičara iz zemalja regiona.

Inače, prije turnira u Banja Luci, u proteklih mjesec dana, članovi Akademije “Bushido“, predvođeni trenerom Ismirom Juskom i pomoćnim trenerom Adijem Kljahom su nastupili na turnirima u Zagrebu i Austriji gdje su ukupno osvojili 10 medalja.

"Union BJJ Mirković", čiji je član i Akademija borilačkih sportova Bushido, drugi put ove godine proglašena je na osnovu bodova za najuspješniji tim turnira u brazilskoj jiu jitsui. U februaru ove godine su proglašeni na osnovu bodova za najuspješniji tim turnira u brazilskoj jiu jitsui u Sarajevu, a ovaj put isti uspjeh su ponovili i u Banja Luci.

E.Hamzić              

Izvor: 
BNN.BA