Dževad "BH Machine" Poturak: "Očekujem i želim pobjedu"

Final Fight Championship (FFC)

Dževad "BH Machine" Poturak: "Očekujem i želim pobjedu"

11.10.2015 - 12:15
Ostali sportovi

Želim nokautirati Toktasynova tako da zaboravi na ovaj sport poslije meča sa mnom - kazao je najbolji bosanskohercegovački K-1 borac Dževad "BH Machine" Poturak, kojeg 23. oktobra na Final Fight Championship (FFC) 20 u Zagrebu očekuje meč s ruskim borcem Vladimirom Toktasynovim.

FFC 20 će, nakon FFC-a 8 prije dvije godine, ponovo biti održan u Zagrebu, a Poturak i Toktasynov predvodit će kick boksing dio takmičenja. "BH Machine" je, u intervjuu za Fenu, za Toktasynova kazao da iza sebe ima dobru karijeru punu pobjeda, te da se borio s mnogo svjetskih poznatih K-1 boraca i da je "borac s pedigreom". 

- Svakog borca smatram ozbiljnim protivnikom, jer čim se usudi da uđe u ring sa mnom, automatski je ozbiljan - kazao je Poturak, dodajući da danas više ne postoje lagani protivnici ili olake partije K-1 borbi. 

Kako je rekao, svi današnji borci koji ulaze u ring K-1 boreći se u superteškoj kategoriji, koja je jedina bila priznata po K-1 pravilima, nisu nimalo bezazleni. 

- Čak šta više, svi su opasni na određeni način - ističe "BH Machine". 

Za sebe kaže da je u dobroj formi i da je veoma spreman, te podsjeća da iza sebe ima tri pobjede u nizu i jedan poraz od Zabita Samedova na meču u Čečeniji. 

- Samedov je među pet najboljih boraca u svijetu i on je respektabilno ime. Taj meč sam iznio sve tri runde, borio sam se jako i dao sve od sebe, ali on je imao više sreće - objašnjava Poturak. 

Osim Poturka, u K-1 dijelu FFC-a 20 u Zagrebu, nastupit će još dva bh. borca, Elmir Mehić, poznat pod nadimkom "BH Buldožer" i Denis Marjanović. S obzirom na to da se radi o mladim borcima, kaže "BH Machine", obojica su jako dobri i željni pobjede, te da su to borci čije vrijeme u ovom sportu dolazi. Kako je rekao, ako budu nastavili ovakvim tempom borbi i treninga, sigurno je da pred njima stoji dobra karijera. 

- To važi pogotovo za Mehića koji trenira sa mnom, mnogo vremena provodimo zajedno u sparinzima i treninzima, veoma je spreman borac, koji je do sada imao nekoliko dobrih nastupa gdje je zablistao - pojašnjava on i dodaje da je sada na Mehiću da radi "kako bi odskočio dalje". 

Marjanović je, ističe, također imao nekoliko dobrih mečeva i pobjeda, i ako bude nastavio ovim ritmom, sigurno bi trebao da se istakne na svjetskoj i evropskoj sceni. Na kraju razgovora za Fenu, Poturak je kazao da mu se Toktasynovim dolaskom u Zagreb primiče još jedna pobjeda, ali i da mu je želja da meč s Toktasynovim, prije svega bude dobar, te da borba bude fair-play i da to "odrade na pravi, muški način". 

Dževad Poturak (1977.) rođen u Sarajevu, najbolji je bh. kickbokser svih vremena. Svjetski je K-1 šampion po WAKO verziji. Više puta se borio na K-1 turnirima, između ostalog, šampion je K-1 Fighting Network Prague održanog 2007. godine, a na K-1 WGP Finalu 2013. u Zagrebu osvojio je visoko treće mjesto kada je postao jedan od top četiri borca K-1 organizacije. Tokom karijere pobjeđivao je mnoga poznata imena kao što su Ghita, Manhoef, Jorgen Kruth, Roman Kleibl, Catinas i druge, a borio se i s Alistairom Overeemom te Khalidom Aarabom, jednim od osam najboljih boraca, a kojeg je Poturak pobijedio nokautom. 

Izvor: 
Fena