Ekipa 'Liten' pobjednik memorijalnog turnira "Dževad Begić Đilda"

32 ekipe i više od 300 igrača

Ekipa 'Liten' pobjednik memorijalnog turnira "Dževad Begić Đilda"

09.07.2018 - 14:08
Fudbal

Ekipa Liten pobjednik je Memorijalnog malonogometnog turnira "Dževad Begić Đilda" koji je održan u nedjelju na pomoćnom terenu stadiona Grbavica. U finalnom susretu, Liten je pobijedio ekipu Hippy klupa, dok je u susretu za treće mjesto ekipa Bambina pobijedila ekipu Divlja telad.

Na turniru su učestvovale 32 ekipe i više od 300 igrača, a prikupljena sredstva bit će usmjerena u humanitarne aktivnosti Udruženja navijača FK Željezničar.

Turnir je organizovan u okviru projekta “Prevencija nogometnog huliganstva i nereda na sportskim terenima“ koji zajednički implementiraju Općina Novo Sarajevo i JP ONSA.

Udruženja navijača FK Željezničar još jednom poziva sve navijače i građane Sarajeva da u srijedu, 11. jula u 19 sati, dođu na spomen-obilježje Dževada Begića Đilde kod Prirodno-matematičkog fakulteta gdje će se polaganjem cvijeća još jednom odati počast heroju grada.

Dževad Begić Đilda, nekadašnji vođa navijača FK Željezničar, poginuo je 11. jula 1992. godine. Pokušavajući spasiti ranjene civile na raskrsnici sarajevskog naselja Pofalići, Đilda je pogođen snajperskim hicem sa Grbavice. U trenutku pogibije imao je 26 godina. Posthumni je dobitnik najvećeg armijskog priznanja, značke Zlatni ljiljan.

Izvor: 
BNN.BA