FIBA ukinula sankcije KK Bosna

Potvrđeno

FIBA ukinula sankcije KK Bosna

18.01.2017 - 20:45
Košarka

Krovna košarkaška organizacija FIBA danas je nakon šest godina ukinula sankcije KK Bosna.  

Iz KK Bosna u saopćenju za javnost podsjećaju da je u maju 2011. godine FIBA izrekla sankcije KK Bosna, a zbog slučaja Vučurović.

 -Nakon gotovo šest godina danas je na adresu Kluba stigla i zvanična potvrda. Sankcije su ukinute, slučaj Vučurović riješen, a KK Bosna na radost mnogih može nastaviti dalje. Veliki trud svih nas u Klubu se napokon isplatio. Uspjeli smo riješiti jedan od mnogih problema vezanih za KK Bosna i sada trebamo nastaviti dalje. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške naših navijača koji su nam pokazali da se vrijedi boriti i koliko nam svima Bosna znači -  navode iz tog kluba.

Posebnu zahvalnost izrazili su premijeru KS Elmedinu Konakoviću i ministru kulture i sporta Mirvadu Kuriću, te partnerima koji su im ukazali povjerenje i podržali ih kada je bilo najpotrebnije.

- Nadam se da će i drugi prepoznati naš rad i priključiti se ovom projektu kako bi svi zajedno vratili Bosnu u vrh bh. i regionalne košarke – rekao je direktor Kluba Damir Krupalija.

Predsjednik UO Almir Bradić je kazao da je Klub bio u drugoj ligi i pred gašenjem, a već ove sezone su napravili velike pomake.

- Prvi smo na tabeli i radimo na ispunjavanju naših ciljeva. Publika se vraća u Skenderiju, a to je za nas najveća nagrada. Nadamo se da će Skenderija uvijek biti puna - kazao je Bradić.  

KK Bosna Royal Jelly narednu utakmicu igra u utorak, 24. januara, kada gostuje Sparsima u Skenderiji u finalu Kupa Kantona Sarajevo, a 13. Kolo Lige 10 je na rasporedu u subotu, 28. januara, kada im u goste dolazi ekipa Leotara iz Trebinja.

Izvor: 
Fena