Fognini kažnjen sa 96.000 dolara kazne i zabranom nastupa na dva Grand Slam turnira

Odluka Odbora Grand Slam turnira

Fognini kažnjen sa 96.000 dolara kazne i zabranom nastupa na dva Grand Slam turnira

11.10.2017 - 21:58
Tenis

Odbor Grand Slam turnira kaznio je najboljeg talijanskog tenisača Fabija Fogninija s 96.000 američkih dolara kazne i zabranom nastupa na dva Grand Slam takmičenja od kojih jedan mora biti US Open, zbog ispada i vrijeđanja sutkinje na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni, objavio je ITF u srijedu.

Fognini je za spomenuti incident već platio novčanu kaznu od 24.000 dolara tokom US Opena i bio mu je zabranjen daljnji nastup u New Yorku, a izrečena dodatna kazna je djelomično uvjetnog karaktera.

Naime, ne bude li Fognini u sljedeće dvije godine na Grand Slam turnirima napravio ponovno neki incident, novčana kazna će mu biti smanjena na 48.000 dolara, a neće izgubiti ni pravo nastupa na dva od četiri najveća turnira u spomenutom razdoblju.

U ITF-ovom priopćenju stoji da je Fognini prihvatio ovu odluku i da se na nju neće žaliti te da je izrazio žaljenje zbog svog neprikladnog ponašanja. Talijan je također izrazio uvjerenje kako će ispuniti sve zahtjeve da mu ne bude aktivirana puna financijska kazna i suspenzija s dva Grand Slam turnira.

Kao je to uobičajeno, sav novac koji je prikupljen zbog kršenja pravilnika o ponašanju na Grand Slam turnirima bit će uplaćen u Razvojni Grand Slam fond, prenosi Hina.

Izvor: 
BNN.BA/Fena