Halilović: Ne pamtim bolju atmosferu u reprezentaciji

Košarka

Halilović: Ne pamtim bolju atmosferu u reprezentaciji

31.07.2016 - 12:58
Košarka

Jedan od košarkaša na koje selektor Damir Mulaomerović ozbiljno računa u predstojećim kvalifikacijama za Eurobasket 2017. svakako je Miralem Halilović, član Zagreba. Halilović je u Tuzli "svoj na svome", jer je u nekadašnjoj Sloboda Diti počeo karijeru i igrao do 2010. godine, kada je prešao u Zagreb.

"Svi se radujemo što ćemo u kvalifikacijama igrati u Tuzli, gdje navijači naprave vrhunsku atmosferu koja nas nosi, a protivnika sputava. Čak i igrači koji do sada nisu igrali u Mejdanu, sretni su što ćemo Ruse dočekati u tuzlanskom "hramu košarke", jer znaju da će im publika biti "vjetar u leđa",  kazao je Halilović.

Nakon pet dana priprema u Tuzli i devet treninga, Mulaomerović je igračima danas dao slobodan dan.

"Ne pamtim bolju atmosferu u reprezentaciji, kako na treninzima, tako i poslije. Zajedno provodimo vrijeme, družimo se i treninge podnosimo u dobrom raspoloženju. Prvih dana radili smo više na "fizici", sada se već uigravamo", navodi 25-godišnji košarkaš.

Reprezentaciji su se prije nekoliko dana priključili Edin Atić i Nedim Buza, a danas ili sutra očekuje se dolazak Nemanje Gordića, Jusufa Nurkića i Alexa Renfroa.

Posljednji će se priključiti Mirza Teletović koga Mulaomerović očekuje kada se nakon turnira u Celju presele u Sveti Martin na Dravi.

"Čast mi je igrati u društvu takvih igrača i nadam se da ću izboriti mjesto među 12 onih koji će početi kvalifikacije. Rusija je težak protivnik i koliko znam odazvali su se svi igrači koji nastupaju u NBA. Imaju dobru reprezentaciju i favoriti su u našoj grupi. Ne smijemo potcijeniti ni Švedsku. Ipak, u Mejdanu mi odlučujemo i nadam se u konačnici da ćemo se plasirati na Eurobasket", zaključio je Miralem Halilović.

Izvor: 
fena