Hamilton rutinski obranio prvu poziciju i trijumfirao u Kanadi

Velika nagrada Kanade

Hamilton rutinski obranio prvu poziciju i trijumfirao u Kanadi

08.06.2015 - 07:35
Formula 1

Od prvog do posljednjeg kruga Lewis Hamliton držao je prvo mjesto na Velikoj nagradi Kanade i četvrti put slavio u Montréalu ispred Nice Rosberga i Bottasa.

Jedno od dosadnijih izdanja Velike nagrade Kanade pripalo je Britancu Lewisu Hamiltonu. Vozač Mercedesa vodio je od prvog do posljednjeg kruga utrke u Montréalu i slavio ispred momčadskog kolege Nice Rosberga.

- Sviđa mi se Montréal! Volim ovu stazu i ovaj grad. Bio je to fantastičan vikend, imao sam sjajnu podršku. Ovdje sam prvi put osvojio jedan Grand Prix, historijski je vratiti se na vrh još jednom (četvrti put, op.a.) - rekao je Hamilton, kojemu je kanadski trijumf bio 37. u karijeri.

- Pritiskao sam kao lud kako bih pronašao način da prestignem Lewisa, ali on nije napravio nijednu grešku - kazao je Rosberg, koji je nakon ove pobjede ostao 17 bodova iza Britanca.

Treće mjesto osvojio je Valtteri Bottas iz Williamsa, Kimi Käikkönen u Ferrariju četvrti, a njegov momčadski kolega Sebastian Vettel, koji je u kvalifikacijama završio tek na 16. mjestu, izborio se za petu poziciju.

Formula 1 nakon Sjeverne Amerike seli u Europu, a prva je postaja Velika nagrada Austrije 21. juna.

Izvor: 
24sata.hr