Irma Juhić o uspjehu na Specijalnoj olimpijadi 2015 u Los Angelesu

Specijalna olimpijada

Irma Juhić o uspjehu na Specijalnoj olimpijadi 2015 u Los Angelesu

08.08.2015 - 16:39
Ostali sportovi

"Naš tim je pokazao da smo bili uporni, jer nas je bilo 20, i osvojili smo 11 medalja. Ja sam sretna i na osvojenoj srebrenoj medalji."

Učesnici iz BiH na Ljetnim olimpijskim igrama Specijalne olimpijade koja je održana u Los Angelesu osvojili su 11 medalja. Naporno su trenirali i uložili mnogo truda i volje kako bi predstavili svoju zemlju u najljepšem svjetlu i postigli zavidne rezultate.Jedna od njih je i Irma Juhić koja je presretna na osvojenoj srebrenoj medalji.

"Prezadovoljna sam svojim uspjehom, to jeste osvojenim drugim mjestom i srebrenom medaljom na Takmičenju iz  Stonog Tenisa", započinje svoju priču Irma Juhić i nastavlja. 

"Iz moje škole ja i moj drug  Damir  Rimac  smo dolazili na trening kod mog razrednika Aida Ahmetovića i imali smo pripreme za takmičenje,ali smo imali manje sati i priprema za vježbu,u odnosu na prošlu godinu kada smo se spremali za Belgiju i tada sam u Belgiji osvojila 1 mjesto (zlatnu medalju)" kaže Irma za BNN.BA.

Naši predstavnici na ovom takmičenju nisu se nadali ovako velikom uspjehu,a sada su pokazali kako mogu više i bolje.

"Najbolje bi bilo da sam mogla i ove godine u Americi, tj u Los Angelesu osvojiti  zlatnu medalju. Hvala Bogu i  2. mjesto što sam osvojila,prezadovoljna sam i srebrena  medalja za našu Bosnu i Hercegovinu." kaže naša olimpijka i zaključuje:

"Naš tim je pokazao da smo bili uporni, jer nas je bilo 20, i osvojili smo 11 medalja. Ja sam sretna i na osvojenoj srebrenoj medalji. Vjerna sam navijačica FK ZELJE.Bilo bi mi drago ako bi opet mogli ići na Specijalnu olimpijadu ili na neka takmičenja, pa da se lijepo družimo i upoznamo drugarice i drugove iz raznih gradova i država.Nadam se da ću opet osvojiti 1. mjesto kao prošle godine u Belgiji,ali dobra je i ova srebrena medalja osvojena u L.A...Želja mi je da pozdravim vašu ekipu, kao i moje igrače Želje, navijače i prijatelje iz udruženja NVO Altruista Svjetla i sve koji su mi držali fige."

Izvor: 
BNN.BA