Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH dao punu podršku Baždareviću

Sedma prilika za Baždarevića

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH dao punu podršku Baždareviću

14.09.2017 - 19:08
Fudbal

Mehmed Baždarević dobio je i sedmu priliku da na klupi BiH pokuša dobiti ozbiljnu reprezentaciju. Izvršni odbor FSBiH dao je danas punu podršku Baždareviću, u preostale dvije utakmice kvalifikacija za SP, protiv Belgije i Estonije.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH danas je na sjednici u Sarajevu usvojio izvještaj selektora 'A' tima Mehmeda Baždarevića sa proteklih kvalifikacionih utakmica protiv Kipra i Gibraltara.

Za predstojeće kvalifikacione utakmice, koje bh. reprezentacija igra sa Belgijom u Sarajevu i Estonijom u Talinu, daje se puna podrška selektoru, stručnom štabu i reprezentativcima.

Zaključeno je da je potrebno iskoristiti sve potencijale i kapacitete u NSBiH, kako bi se provođenjem neophodnih aktivnosti stvorili svi potrebni preduslovi za pripremu i odigravanje utakmica koje se igraju narednog mjeseca.

Osim toga, usvojen je i izvještaj selektora "U-21" selekcije Vinka Marinovića, s kvalifikacione utakmice protiv Rumunije i prijateljske utakmice protiv Crne Gore, kao i Informacija o finansijskoj situaciji NSBiH, aktivnostima za narednu kvalifikacionu utakmicu protiv Belgije koja će se odigrati 7. oktobra na stadionu 'Grbavica'.

Izvor: 
BNN.BA