Juniori Željezničara danas protiv Atletica na Grbavici

Play-off omladinske Lige prvaka

Juniori Željezničara danas protiv Atletica na Grbavici

07.02.2018 - 10:23
Fudbal

Juniori Fudbalskog kluba Željezničar danas na stadionu ‘Grbavica’ igraju utakmicu play-offa omladinske Lige prvaka s madridskim Atleticom. U ovoj fazi takmičenja igra se samo jedna utakmica, tako da će odluka o plasmanu među najboljih 16 ekipa ‘Starog kontinenta’ biti donesena u današnjem meču. Izabranici trenera Omera Joldića vrijedno su radili za meč protiv španskog rivala, a ekipi su se priključili i igrači koji su se pripremali sa seniorskim timom u Antaliji.

Joldić je naglasio da je zadovoljan stanjem ekipe i obavljenim pripremama.

– Pripremamo se od decembra 2017. godine a dio smo obavili u Makarskoj, gdje smo imali priliku uvježbati neke stvari. Znamo dosta o protivniku, igraju agresivno na sredini terena. Drago mi je što su nas zaobišle povrede, a teren bi također trebao biti u dobrom stanju. Ljudi u klubu su dali sve od sebe da obezbijede uslove – rekao je Joldić.

Istaknuo je da želi smanjiti pritisak na svoje igrače što je više moguće, te da će Željezničar pokušati iskoristiti slab defanzivni skok Atletica.

Slabija strana Atletica je defanzivni skok, a mi smo u tom segmentu dosta dobri i pokušat ćemo to iskoristiti. U pripremnim utakmicama smo postigli dva gola iz prekida – objasnio je Joldić.

Za utakmicu vlada veliko interesovanje, a Joldićev pomoćnik Senad Žerić pozvao je navijače da dođu u što većem broju i podrže mladi tim Željezničara.

Utakmica Željezničar – Atletico igra se od 16 sati.

Izvor: 
BNN.BA