Kako je pao Vladimir Klitschko

Borba za titulu svjetskog šampiona na Wembleyu

Kako je pao Vladimir Klitschko

30.04.2017 - 09:29
Ostali sportovi

Gotovo 100.000 ljudi bilo je prisutno svjetskom bokserskom spektaklu koji je održan u londonskom Wembleyju gdje su se susreli Vladimir Klitschko i Anthonyj Joshua u borbi za svjetskom šampiona u boksu. Sasvim sigurno bila je to historijska noć za boks. 

Cijela borba bila je više nego uzbudljiva jer je Joshua već u petoj rundi poslao Klitschka na pod, nakon cijele serije sjajnih udaraca u glavu koje je Klitschko, ipak, preživio, pridigao se i tako spasio do kraja runde.

Ipak u šestoj rundi dogodio se preokret kada je Klitschko, na opće iznenađenje, uspio nokautirati Joshuau koji se, jedva, pridigao i teturao do kraja runde po ringu ali je, ipak, uspio ostati u meču. 

Naredne tri runde u potpunosti su pripale 14 godina mlađem Joshuau koji je, preciznim udarcima, slabio Klitschka da bi pred sam kraj meča uspio da ponovo nokautira Klitschka. s obzirom da je Klitschko primio seriju ozbiljnih udaraca sudije je prekinuo meč te je Joshua, nokautom, pobijedio velikog borca Vladimira Klitschka koji je na kraju meča odbio mogućnost bokserske penzije. 

Izvor: 
BNN.BA