Konjić pobjednik SportZDK Table tennis Open

Stoni tenis

Konjić pobjednik SportZDK Table tennis Open

28.06.2015 - 11:31
Ostali sportovi

Stonoteniser Edin Konjić iz Zenice pobjednik je drugog turnira "SportZDK Table tennis Open", na kojem je nastupilo 12 seniora, 60 veterana i šest veteranki.

Manifestacija je ove godine postala i međunarodna jer su osim takmičara iz Sarajeva, Viteza, Ilijaša, Prijedora, Travnika, Kaknja, Tuzle, Žepča, i drugim gradova, nastupili takmičari iz Srbije.
Osim turnira aktivnih seniorskih takmičara održana je turnir veterana-rekeativaca na kojem je najviše uspjeha imao Almir Aličić iz Zenice, a kod veteranki Idrija Redžepović iz Sarajeva.

U konkurenciji seniora Konjić je slavio ispred Adnana Šehića (Vitez) i Tarika Rizvanovića (STK Bosna Sarajevo). Kod veterana u finalnom meču je Almir Aličić savladao Mirsada Pajevića (Sarajevo) sa 3:0, a trećeplasirani je Avdo Žustra (Tuzla). 

U kategoriji veteranki prva tri mjesta pripala su Idriji Redžepović, Milici Vujović i Zdenki Jagar, takmičarkama iz Sarajeva.

Turnir su zajednički organizovali Stonoteniski klub Mladost iz Zenice, Udruženje "Sport Media" i Gradska Arena Zenica, a održan je u okviru obilježavanja 26. juna - Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga. U velikoj dvorani Arene se igralo na osam stolova, u prednatjecanju po grupama iz kojih su dva najuspješnija igrača igrala završnicu turnira. 

Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, sportskom i fer nadmetanju, za najuspješnije takmičare organizator je osigurao pehare, medalje, diplome i novčane nagrade.

Delegat i vrhovni sudija turnira bio je Mirza Dizdarević iz Zenice.
 

Izvor: 
Fena
Tagovi: