Korkarić: nećemo se predati Danskoj

Pred posljednji susret u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo

Korkarić: nećemo se predati Danskoj

12.06.2015 - 13:14
Rukomet

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju, 14. juna u Brondbyju protiv domaće selekcije Danske igra posljednji susret u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Nakon što su sinoć u Zenici remizirali sa selekcijom Bjelorusije  (22:22), izabranici selektora Dragana Markovića su šanse za nastup na EP sveli na minimum, a u Brondbyju će imati više nego težak zadatak u pokušaju da iznenade favorizorane Dance, koji važe je jednu od najboljih evropskih ekipa. 

Trener reprezentacije BiH Zuhdija Korkarić u osvrtu na susret s Bjelorusijom kazao je da je naš tim tokom cijele utakmice bio bolji. 

-  Vodili smo čitavo vrijeme, ali nismo to znali zadržati do kraja. U finišu nam je ponestalo snage i sportske sreće da prednost zadržimo do kraja. Sigurno da igračima sada nije lako. Bili smo uvjereni da ćemo da pobijedimo, sve smo podredili tome - rekao je Korkarić. 

Dodao je da je sada na stručnom štabu "da psihički vrati ekipu i pokuša da u Danskoj odigra što bolje". 

- Ovo je ekipa koja se nikad ne predaje. Kao što smo to uvijek radili borit ćemo se do zadnjeg atoma snage. To najbolje pokazuje utakmica protiv favroziranog Islanda, kojeg smo prošle godine eliminirali u baražu za svjetsko  prvenstvo. Ni tada se nismo predali, nećemo ni sada. Lopta je okrugla. Trebamo sve pokušati da se plasiramo na EP - kazao je Korkarić. 

Nakon susreta s Bjelorusijom, vodstvo bh. tima suočilo se s povredama još nekoliko igrača. 

-  Uz ranije povrijeđene Karačića i Savića, lakšu povredu prsta ima Vranješ, Perić je sredinom prvog poluvremena povrijedio zglob, a  Prce je ima povrijeđenu ahilovu tetivu. Nadam se da će naš medicinski tim koliko-toliko uspjeti da ih osposobi za utakmicu u Danskoj. U svakom slučaju igrači koji budu nastupiti pružit će sve od sebe i pokušati da odigraju najbolje što mogu - zaključio je Korkarić.  
 
Bh. reprezentacija se danas vraća u Sarajevo, a u subotu rano ujutro putuje za Dansku, gej bi trebalo da doputuje u podne. U večernjim satima će obaviti prvi trening u terminu utakmice. 
 
Susret Danska - BiH igrat će se 14. juna u Brondbyju u 20.15 sati, a sudit će ga Norvežani Andre Hansen i Oistein Pettersen.   

U Drugoj kvalifkacionoj grupi vodi Danska sa 10 bodova, drugo mjesto dijele Bjelorusija i BiH sa po četiri boda, dok posljednja Litvanija ima dva boda.     

Izvor: 
Fena