Košarkašice Play Offa se pripremaju za odbranu titule prvakinja BiH

WABA liga

Košarkašice Play Offa se pripremaju za odbranu titule prvakinja BiH

27.08.2016 - 11:27
Košarka

Aktuelne prvakinje Bosne i Hercegovine, košarkašice sarajevskog Play Offa, ove sedmice su počele s pripremama za narednu sezonu domaćeg prvenstva i regionalne košarkaške WABA lige. 

Trener Play Offa Goran Lojo vjeruje da sarajevske košarkašice u narednoj sezoni imaju dobre šanse da odbrane titulu prvakinja, te da ponove dobru sezonu u regionalnoj ligi.

"Regionalna liga počinje 5. oktobra, a mi ćemo biti jedini predstavnici iz BiH u ovoj sezoni. Nadamo se dobrim nastupima i plasmanu u drugu fazu tog takmičenja, dok u domaćem prvenstvu imamo cilj da odbranimo titulu prvakinja", rekao je Lojo u izjavi Feni.

Lojo vjeruje da će u narednoj sezoni najveću konkurenciju imati u ekipama Banovića, Jedinstva i Čelika, ukoliko zenički kolektiv uspije izboriti povratak u društvo najboljih.

"Banovići bi ponovo trebali imati respektabilan sastav, možda ne toliko jak kao što je bio u završnici prošlosezonskog prvenstva. Jedinstvo je ekipa čije košarkašice već nekoliko sezona igraju zajedno i trebalo bi ponovo biti snažno ukoliko zadrži igrački kadar, a Čelik bi trebao izboriti plasman kroz drugu ligu. Također treba obratiti pažnju na ekipu Orlova koja radi dobar posao s mladim igračicama", naglasio je Lojo.

Play Off je napustila Nikolina Babić koja je prešla u podgoričku Budućnost, dok je ostatak prošlogodišnjeg tima ostao na okupu i za narednu sezonu. 

Na pripremama se trenutno nalaze Anđela Delić (kapiten), Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Ines Ćorda, Jovana Marković, Sandra Azinović, Iris Starčević, Almira Ćato, Tea Perić, Ines Babić, Teodora Čeremidžić i Nađa Isović.

Play Off prvi dio priprema obavlja u Sarajevu i na Bjelašnici, dok će u septembru nastupiti na nekoliko jakih međunarodnih turnira na kojima će odigrati šest do osam pripremnih utakmica. 

Izvor: 
Fena