Košarkašice sarajevskog Play Offa utakmicom protiv slovenskog Grosuplja započinju novu takmičarsku sezonu

Vjeruju u "Duplu krunu"

Košarkašice sarajevskog Play Offa utakmicom protiv slovenskog Grosuplja započinju novu takmičarsku sezonu

04.10.2015 - 13:48
Košarka

Košarkašice sarajevskog Play Offa, aktuelne viceprvakinje BiH i učesnice Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige (MŽRKL), naredne sedmice utakmicom protiv slovenskog Grosuplja započinju novu takmičarsku sezonu.

Ekipa koju s klupe predvodi dugogodišnji košarkaški radnik Goran Lojo u prošloj sezoni je stvorila kostur ekipe od mladih igračica koje tek u narednom periodu trebaju pokazati svu raskoš svog talenta. 

Play Off će u sezoni 2015/16. ''napasti'' prvenstvo i Kup BiH, a Lojo se nada da njegov tim ima snage da u MŽRKL-u izbori plasman u drugi krug takmičenja, što bi bio veliki uspjeh za ovako mladu ekipu.

- Veoma je značajno što smo zadržali sve igračice koje su igrale prošlu sezonu. Tada smo svjesno podredili uspjehe u regionalnoj ligi da bi ove mlade košarkašice prikupile portebno iskustvo i u narednim sezonama dostigle svoj maksimum. Ekipa je godinu starija i iskusnija, a mi u stručnom štabu vjerujemo da možemo osvojiti ''duplu krunu'' - rekao je Lojo za Fenu.

Ističe da se sistem rada u kojem je fokus na mladim igračicama pokazao u potpunosti ispravnim, što je pokazala i prošla sezona domaćeg prvenstva, u kojoj je Play Off vodio ravnopravnu bitku za titulu prvaka sa zeničkim Čelikom, aktuelnim prvakom BiH.

- Pokušat ćemo napraviti iskorak u regionalnoj ligi, iako će biti dosta teže jer je izmjenjen sistem takmičenja. Još uvijek je ovo mlad tim, ali igračice su godinu iskusnije i sigurno je da će dati sve od sebe za uspjeh. Ekipe u novu sezonu ulaze s dosta promjenjenim sastavima, tako da je još uvijek prerano prognozirati koliko mi možemo učiniti. Smatram da smo spremni za iskorak i u domaćem prvenstvu - naglasio je trener Play Offa.

Igračica Play Offa Anđela Delić naglašava da je ekipa s pripremama za novu sezonu počela već sredinom augusta, te odigrala četiri pripremne utakmice, zbog čega igračice spremno dočekuju početak sezone.

- Sve je odlično prošlo, odigrale smo četiri utakmice i isprobale taktike za narednu sezonu. Sutra je na resporedu peta u Slavonskom brodu, a to će nam biti posljednji ispit pred meč protiv Grosuplja. Atmosfera među igračicama je zaista sjajna. U ovoj sezoni na domaćoj sceni želimo osvojiti ''duplu krunu'', a očekujem da će nam i ove godine glavni konkurent biti Čelik - zaključila je Delić.

Play Off u ovoj sezoni planira dovesti još jednu košarkašicu na centarskoj poziciji, a Lojo dodaje da se po tom pitanju ekipa neće ''zalijetati'', već će dovesti košarkašicu koja će biti pojačanju u punom smislu te riječi.

Utakmica 1. kola MŽRKL-a između Play Offa i Grosuplja će biti odigrana u četvrtak, 8. oktobra, u KSC Skenderija u Sarajevu.
 

Izvor: 
Fena