Maciej Skroza: Nećemo srljati, igrat ćemo svoju igru

Teška utakmica protiv Sarajeva

Maciej Skroza: Nećemo srljati, igrat ćemo svoju igru

13.07.2015 - 21:07
Fudbal

Trener poljskog nogometnog prvaka Lecha iz Poznana - Maciej Skroza izjavio je da njegovu ekipu sutra na Koševu očekuje teška utakmica protiv Sarajeva u prvom susretu 2. kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

Na pres-konferenciji prije treninga nogometaša Lecha na stadionu "Asim Ferhatović Hase", Skroza ja kazao da Sarajevo ima dosta dobrih igrača, ali da je njegova ekipa "zrelija".

- Sarajevo je  snažno u veznom redu. Sviđa mi se kako igra Cimirot, a u napadu je posebno opasan Benko. Cijeli tim Sarajeva je odlično tehnički pripremljen. Ipak, naši momci su pokazali da se mogu nositi s pritiskom i vrijedno su radili u proteklom periodu. Nećemo srljati i igrat ćemo svoju igru. Smatram da prva utakmica neće riješiti ništa - kazao je Skroza.

Nekadašnji golman zeničkog Čelika i mlade bh. reprezentacije Jasmin  Burić, koji je član Lecha od 2009. godine, kazao je da je njegova ekipa favorit, ali da će to morati pokazati na terenu.

Prvi susret drugog kola kvalifikacija Lige prvaka Sarajevo - Lech igrat će u utorak u 21 sat, dok je ravaš na programu  21. jula u Poznanu.

Izvor: 
Fena
Tagovi: