Makedonija spremna da bude domaćin Superkupa 2017

MAKEDONIJA PONOSNA

Makedonija spremna da bude domaćin Superkupa 2017

01.07.2015 - 14:57
Fudbal

Ilčo Gjorgioski, predsjednik Makedonskog fudbalskog saveza (FFM) izjavio je u srijedu da će uz podršku Vlade i Grada Skoplja, Savez biti dostojan domaćin UEFA-inog Superkupa 2017, prenijela je Makedonska informativna agencija (MIA).

Svi smo sarađivali kako bi Makedonija bila domaćin ovakvog događaja i kako bi doprinijela našoj međunarodnoj reputaciji. Ovo će imati brojne kratkoročne i dugoročne koristi za našu ekonomiju i za makedonski fudbal. Drago nam je što nam je UEFA povjerila organizaciju Superkupa i duboko se divimo načinu na koji organizacija funkcioniše pod Michelom Platinijem, jer njegove odluke nam pokazuju koliko on voli fudbal i koliko poštuje sve države bez obzira na njihovu teritorijalnu veličinu i finansijski utjecaj - kazao je Gjorgioski.

Predsjednik FFM dodao je da je ovo historijski trenutak za makedonski fudbal, ali također predstavlja ogromnu obavezu za Savez. Ministar za transport i infrastrukturu Vlado Misajlovski rekao je da će se Vlada i njegovo ministarstvo pobrinuti da stadion Kralja Filipa II Makedonskog bude spreman za ovaj događaj.

- Cijela Makedonija je ponosna što će biti domaćin Superkupa. Sa sigurnošću mogu reći da će Makedonija biti izvrstan domaćin ovom događaju - rekao je Misajlovski na pres konferenciji u Skoplju.

Izvor: 
Fena