Mečevi u Davis Cupu bit će skraćeni

Odluka ITF-a

Mečevi u Davis Cupu bit će skraćeni

06.06.2017 - 18:13
Tenis

Odbor direktora Međunarodne teniske federacije (ITF) izglasao je u utorak promjene u Davis Cupu koje bi trebale pomoći najvećim zvijezdama da se lakše odlučuju igrati za svoje reprezentacije, a najznačajnija reforma se odnosi na skraćivanje formata pojedinačnih mečeva sa tri na dva osvojena seta.

Davis Cup će zadržati trodnevni format, a subotnji dvoboj parova će se i dalje igrati na tri osvojena seta. Također, pobjednik Davis Cupa, kao i Fed Cupa, imat će zajamčeno domaćinstvo u prvom meču sljedeće godine.

Prema prijedlogu koji će biti upućen na izglasavanje tijekom Godišnje skupštine ITF-a u Ho Ši Minu u kolovozu, predviđeno je i smanjivanje troškova domaćinstava mečeva za nacionalne saveze.

"Promjene su nužne kako bi ova dva ekipna natjecanja maksimizirala svoj potencijal. Naravno, ove promjene trebaju prihvatiti i delegati na Godišnjoj skupštini, no uvjeren sam da će naši delegati uvidjeti kako se radi o glasu za dugoročni boljitak tih natjecanja i našeg sporta", izjavio je predsjednik ITF-a David Haggerty.

Odbor je zaprimio i ponude za domaćinstvo finala Davis i Fed Cupa u unaprijed određenom gradu, o čemu će se očitovati krajem lipnja.

Izvor: 
Fena