Najbolji borci regiona sutra u Sarajevu na turniru brazilske jiu jitsue

DRUGI MEĐUNARODNI TURNIR

Najbolji borci regiona sutra u Sarajevu na turniru brazilske jiu jitsue

09.03.2018 - 15:56
Ostali sportovi

Akademija borilačkih vještina "Bushido" iz Sarajeva, u saradnji sa supervizorom Bojanom Mirkovićem, sutra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu organizuje drugi međunaridni turnir iz brazilske jiu jitsue "BJJ East European Open Championship Sarajevo".

Na turnir se prijavio 261 takmičar iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Austrije, Jordana i BiH.

Jedan od organizatora manifestacije i trener u Akademiji "Bushido" Adi Kljaho istakao je da su svoje učešće najavili osvajači svjetskih i evropskih medalja.

- Nakon prošlogodišnjeg turnira, još više smo se posvetili organizaciji i unapređenju turnira, koji će već naredne godine biti bolji i organizovaniji, s boljim nagradama. Sarajevu poklanjamu turnir kakav zaslužuje. Za najbolje takmičare ove godine pripremili smo posebno dizajnirane medalje i vrijedne nagrade, a gledaoci će moći vidjeti raznolikost iskustva, tehnika i vještina - rekao  je Kljaho. 

Supervizor takmičenja Bojan Mirković naglašava da je sarajevski turnir prevazišao sva očekivanja i da je već sada jedan od najboljih u Evropi, te da će dok god bude ovako veliki interes takmičara, nastaviti rasti po broju učesnika i nivou organizacije. 

Sudit će se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari će biti raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira će biti borbe u apsolutnoj kategoriji. Turnir počinje u subotu u 10 sati i trajat će do 18.

Na prošlogodišnjem turniru, koji je ujedno bio i prvi turnir brazilske jiu jitsue u historiji Grada Sarajeva, nastupila su 163 borca iz cijele regije.

Izvor: 
BNN.BA