Otiš'o je svak ko valja: Prosinečki podnio ostavku, BiH poražena od Armenije

Toliko o fudbalu, pređimo na uhodani javašluk

Otiš'o je svak ko valja: Prosinečki podnio ostavku, BiH poražena od Armenije

08.09.2019 - 17:57
Fudbal

Za 27 godina, koliko postoji bh.fudbalska reprezentacija, njen A tim uspio se plasirati na samo jednu završnicu svjetskog prvenstva. Na Euro još nismo išli. Stalne promjene selektora, igračkog kadra, umišljenost pojedinaca, privatizacija i politizacija A fudbalske selekcije načinili su da se iz fudbala istjera vještina a useli javašluk i selebrizacija. Rezultat je poznat: naš A tim, uglavnom, igra loš fudbal. Bljesak poneke pobjede, pokriju redovni porazi, kiksevi, "sudijska zlonamjernost", greške odbrane i sl. Nakon današnje, stote po redu, sramote bh.fudbala, selektor našeg A tima, Robert Prosinečki podnio je ostavku. Sigurno je da ovaj bivši AS "Crvene zvezde", "Dinama", "Barcelone" i "Real Madrida", ne želi više da se bruka gubeći utkamice koje bi dobili i prvoligaši iz Premijer lige BiH ili Prve hrvatske lige. Bez ikakve sumnje saga sa bh.fudbalo će se nastaviti, po istom obrascu kao i do sada: naći će se novi selektor, on će u A tim uvesti "nove zvijezde" koje će, potom, menažderi prodavati, bh.tim će igrati sve lošije, selektori, treneri u rukovodstvo Fudbalskog saveza bit će sve bolje plaćeni. Tipična bosanska priča. Svega ima sem fudbala. 

U okviru 6. kola grupe J kvalifikacija za Euro 2020 Bosna i Hercegovina je poražena u Jerevanu od Armenije rezultatom 4:2. Sada su šanse za odlazak na Euro svedene na minimum ili, bolje iskrenije reći, više ih, zasluženo, nemamo.

Armenija je povela na samom početku utakmice, dok je BiH izjednačila u 12 minuti. U 66 minuti Armenija dolazi do 2:1, da bi BiH izjednačila u 70 minuti utakmice. Armenija je slomila naš nacionalni tim početkom 80-te minute kada su poveli sa 3:2 a konačnih 4:2 za Armeniju djelo je igrača BiH koji su pogodili vlastitu mrežu.

Propuštene šanse, na obje strane, (ne(vrijedi bilježiti jer fudbal je igra u kojoj se pamte i bilježe golovi. Za BiH ih nije bilo dovoljno. Doviđenja do sljedećih kvalifikacija za svjetsko/europsko fudbalsko prvenstvo.

 

 

Izvor: 
BNN.BA